Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Hertha Berlin 15/10: På uppgång

Ett RB Leipzig på uppgång tar emot Hertha Berlin i den tionde omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 15 oktober 2022 med avspark kl 18:30.

Precis som förra säsongen blev RB Leipzigs inledning knackig. Sedan Marco Rose tog över rodret har man dock en positiv trend och siktet är nu inställt att börja klättra i Bundesliga-tabellen.

Det har blivit tre segrar och ett kryss på de fyra senaste matcherna om vi räknar in de två CL-mötena mot Celtic. I veckan stod man för en gedigen insats på Celtic Park då man vann med 2-0 och har därmed kommit tillbaka efter en svag inledning även i den här turneringen.

I Bundesliga blev det dock bara ett kryss borta mot Mainz förra helgen. Dessförinnan slog man Bochum med 4-0 hemma och totalt har man spelat ihop 12 poäng på nio ligamatcher.

12-1 förra säsongen

Hertha Berlin lyckades hänga kvar i Bundesliga förra säsongen efter att ha besegrat Hamburg i kvalet. Den här säsongen har man inte heller fått resultaten med sig och det har bara blivit en seger så här långt.

Samtidigt har Hertha BSC varit svårslagna och man kommer till det här mötet med fem raka ligamatcher utan förlust. Sedan segern mot Augsburg har man kryssat i de fyra senaste omgångarna. Förra helgen spelade man 2-2 hemma mot Freiburg vilket gör att man står på åtta poäng efter nio ligamatcher.

RB Leipzig gäller nu som klara favoriter inför den här matchen och ser vi till inbördes möten är det klar fördel hemmalaget. Förra säsongen vann Leipzig med 6-0 hemma och 6-1 borta och de har vunnit åtta av de nio senaste mötena mot Hertha.

Marco Rose förfogar över en trupp som definitivt ska kunna utmana i toppen av Bundesliga och känslan är att man har börjat hitta rätt. Hertha är inte många poäng efter i tabellen, men här tror jag att man kommer få det tufft. Mitt spel blir RB Leipzig -1 (asian handicap) till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leipzig -1 (asian)
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp:
18:30, lördag 15 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: