Speltips Ajax – Rangers 7/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

AFC Ajax tar emot Glasgow Rangers i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 18:45.

Ajax – Rangers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Av det Ajax som Erik ten Haag ledde så framgångsrikt finns inte längre så mycket kvar. Nu bygger man istället nytt under Alfred Schreuders ledning och, med tanke på omständigheterna, har man gjort det bra under säsongsinledningen.

Förra säsongen vann Ajax den nederländska ligan med två poängs marginal ner till PSV. På 34 matcher tog man då 83 poäng och hade en målskillnad på otroliga 98-19.

Det är förstås siffror som är svåra att följa upp, men vi kan ändå konstatera att Ajax har vunnit sina inledande ligamatcher med en målskillnad på totalt 16-3. Än så länge finns alltså inte mycket att klaga på, men det är ju först nu när Champions League som de riktiga värdemätarna kommer. I synnerhet då man har hamnat i en väldigt tuff grupp tillsammans med Rangers, Liverpool och Napoli.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajax är vana att bygga om

Glasgow Rangers kommer också de från en fin säsong där man dock föll på målsnöret i både ligan och i Europa-spelet. I Europa League tog man sig hela vägen fram till final och ett straffavgörande som Frankfurt gick segrande ur. I skotska Premier League blev man till slut slagna med fyra poängs marginal av Celtic.

Fyra måls marginal blev det dessutom i lördagens Old Firm då Rangers åkte på sin första första ligan den här säsongen. Celtic var det bättre laget på Celtic Park och 4-0-förlusten var förstås ett tungt nederlag för Gio van Bronckhorsts manskap.

Nu kommer man emellertid med goda minnen från spel i Nederländerna. I kvalet till Champions League vann man nyligen med 1-0 borta mot PSV som man därmed slog ut i den sista rundan. Dessförinnan hade Rangers även slagit ut det belgiska succégänget Union Saint-Gilloise.

Trots de Rangers-framgångarna är det Ajax som gäller som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.47 gånger insatsen.

Rangers lär vara revanschsugna efter derbyförlusten i helgen. Samtidigt var det en match som blottade en del svagheter som man säkerligen kan bli minst lika hårt straffade för av Ajax om de upprepas.

Ajax har tappat en del i slagstyrka den här sommaren, men att man säljer sina bästa spelare är inget nytt för den här klubben. Man lär inte kunna upprepa förra säsongens succé i CL-gruppspelet, men jag tror att man har goda chanser att vinna den här matchen. Mitt spel blir Ajax -1 (asian handicap) till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ajax -1 (asian)
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: