Speltips Barcelona – Viktoria Plzen 7/9: Skyhöga favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

FC Barcelona är skyhöga favoriter när man tar emot de tjeckiska mästarna Viktoria Plzen i den första rundan av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 21:00.

Barcelona – Viktoria Plzen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om FC Barcelonas dyra transfersommar finns det mycket att säga, men vi lämnar det vid att konstatera att de går in i den här säsongen med en, på pappret, ruggigt stark trupp. Av säsongsinledningen att döma kan vi också slå fast att Xavi redan kommit en bra bit med att få bitarna att sitta samman.

La Liga-premiären blev visserligen ingen klang- och jubelföreställning då man spelade 0-0 hemma mot Rayo Vallecano. Därefter har man emellertid steppat upp rejält och kommer nu till den här matchen med tre raka, klara segrar mot Real Sociedad, Real Valladolid och senast Sevilla.

I Champions League har man hamnat i en tuff grupp där, förutom Viktoria Plzen, FC Bayern och Inter står för motståndet. Det här är, med andra ord, en match som man definitivt måste vinna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka gäster

Viktoria Plzen vann den tjeckiska ligan med sju poängs marginal ner till Slavia Prag förra säsongen. På 35 matcher släppte man bara in 21 mål och det var helt klart den defensiva organisationen som var nyckeln till framgången.

Den här säsongen har Michal Bileks manskap inlett lika övertygande. I ligaspelet har man tagit fem segrar och ett kryss på de sex första matcherna där man har hållit nollan i de tre senaste.

Därtill har man stått för fina prestationer när man kvalat sig in till Champions League. På vägen fram hit har man slagit ut HJK, Sheriff och Qarabag och nu väntar en höst med matcher mot idel ädel fotbollsadel då man hamnat i vad man måste kalla för dödens grupp.

Barcelonas gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget är knappt spelbart då det endast ger omkring 1.07 gånger insatsen.

Barcelonas trupp är otroligt bred och den här matchen lär bli ett tillfälle för Xavi att låta spelare som Christensen, Kessie, Fati och de Jong starta. Med tanke på motståndet som väntar i den här gruppen är Barca piskade att vinna och det mesta talar förstås för att man kommer att lyckas med det.

Viktoria Plzen är emellertid ett lag som har sina styrkor i den defensiva organisationen och då spelbolagen lutar åt att det kommer bli utklassning finner jag ett spelvärde i att tjeckerna kan hålla siffrorna nere. Mitt spel blir att det görs under 4 mål (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4 mål (asian)
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: