Speltips Bayern Munchen – Barcelona 13/9: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 13 September 2022

De båda giganterna FC Bayern och FC Barcelona drabbar samman i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 13 september 2022 med avspark kl 21:00.

Bayern Munchen – Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De tyska mästarna Bayern Munchen har verkligen inte gått som tåget under säsongsinledningen. I Bundesliga har man tre raka kryss bakom sig, men man är alltjämt obesegrade den här säsongen och när det kommer till Champions League har man en förmåga att höja sig.

Förra veckan visade man prov på just detta då man tog sig an Inter på bortaplan. FC Bayern svarade för en solid insats då man vann rättvist med 2-0 och skaffade sig ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen av denna dödens grupp.

I helgens hemmamöte mot Stuttgart gick man dock ner sig i kvalitet och tempo och det skulle bokstavligen komma att straffa sig. För på tilläggstid var det just på straff som Stuttgart kunde kvittera till 2-2. Detta efter ett klumpigt agerande av de Ligt vars stämpling föranledde straffen.

Barcelona har närmat sig

Förra säsongen hängde FC Barcelona inte med när man ställdes mot FC Bayern i gruppspelet av Champions League. Man föll då med 3-0 både hemma och borta, men sedan dessa har man spenderat en hiskelig massa pengar som gör att man ser ut att kunna konkurrera med de bästa. Framförallt har man ju hämtat in en viss Robert Lewandowski från Bayern Munchen och han blir förstås en huvudkaraktär i det här potentiella dramat.

Polacken var dock inte med från start när Barcelona i lördags ställdes mot Cadiz på bortaplan. Xavi valde då att rotera stora delar av startelvan sedan 5-1-segern mot Viktoria Plzen i Champions League. Det syntes också att man inte var helt samspelta, men i andra halvlek höjde man sig och vann med 4-0.

Barcelona kommer nu till det här mötet med fem raka segrar och en målskillnad på totalt 20-2. Det är imponerande siffror, men det här blir den första riktiga värdemätaren för Xavis miljardbygge.

Förra säsongen var det nästan så att man kan kalla det för klasskillnad mellan de här båda lagen. Det bidrar säkerligen också till att FC Bayern gäller som relativt klara favoriter. Det är förstås rimligt att de är favoriter, men till ett odds omkring 1.80 mot ett lag av Barcas kvalitet är jag osäker på spelvärdet.

Bayern Munchen har inte varit fullt påkopplade i de senaste ligamatcherna, men det lär de vara här. Trots det tror jag att man kommer ställas mot ett Barcelona som kommer kunna hävda sig på ett helt annat sätt än senast lagen möttes. Mitt spel blir att Barcelona klarar minst oavgjort till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 13 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: