21 augusti 2018 Speltips Benfica PAOK

Speltips Benfica – Ajax 23/2: Fördel bortalaget

Benfica har en tuff uppgift då man tar emot Ajax i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdagen den 23 februari 2022 med avspark kl 21:00.

SL Benfica svarade för en stark bedrift då man tog sig vidare till den här åttondelsfinalen i Champions League på Barcelonas bekostnad. Men man hade nog önskat att man hade ett mer positivt momentum än vad man har just nu.

Under Jorge Jesus ledning säkrade man andraplatsen i sin CL-grupp tack vare en 2-0-seger mot Dynamo Kiev i den sista omgången. De tre poängen innebar att man slutade på totalt åtta, vilket var en poäng bättre än Barcelona och tio poäng efter överlägsna gruppvinnaren FC Bayern.

Sedan den triumfen har det dock inte gått som klubben hade önskat. Efter en 3-0-förlust mot Porto i den portugisiska cupen strax innan jul fick, något oväntat, Jesus sparken. Sedan dess har Nelson Verissimo lett laget utan större framgång.

Benfica har tappat mark i Primeira Liga och ligger där på en tredje plats med hela 12 poäng upp till Porto i toppen. Inför mötet mot Boavista i fredags hade man visserligen två raka segrar, men där blev det bara en poäng efter att man tappat en 2-0-ledning till 2-2.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Segermaskinen Ajax

För Ajax del ser läget klart mycket bättre ut. De kommer till den här åttondelsfinalen med tio raka segrar bakom sig. På dessa tio matcher har man totalt endast släppt in ett mål. Man toppar Eredivisie med fem poängs marginal ner till PSV och har en målskillnad på otroliga 70-5 efter 23 ligamatcher.

Därtill har Ajax under hösten bevisat att man håller riktigt hög klass även på en Europeisk nivå. Man gick rent i sin grupp i Champions League bestående av Sporting, Dortmund och Besiktas och hade där en målskillnad på 20-5.

Erik ten Hag och hans manskap ser ut att ha något stort på gång och man gäller som klara favoriter att ta sig vidare från det här dubbelmötet mot Benfica.

En intressant värdemätare inför den här matchen är ju Ajax möten mot Benficas lokalrival Sporting. I sin senaste match i CL besegrade Ajax, som redan var klara gruppsegrar, Sporting med 4-2 i Amsterdam. I det första mötet i Lissabon vann Ajax hela 5-1 då Haller blev fyramålsskytt.

Benfica är sex poäng efter Sporting i ligan och blev nyligen utslagna av desamma i cupen efter förlust med 2-1 på hemmaplan. I ligan föll man i senaste derbyt med 3-1 hemma.

Onekligen är det mycket som talar till Ajax fördel här. Benfica-ledningen har inte skött sina kort på något vidare bra sätt den här vintern och jag har svårt att se hur man ska kunna rå på denna maskin som Ajax blivit under ten Hags ledning.

Ajax bör ha goda chanser att få med sig ett bra resultat från Lissabon även den här gången. Kanske inte i paritet med 5-1-viktorian mot Sporting, men jag tror att man kommer att vara det bättre laget här. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Ajax vinner till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ajax vinner
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: