Speltips Benfica – Maccabi Haifa 6/9: Gott självförtroende

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

Benfica är stora favoriter när man gästas av Maccabi Haifa i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 6 september 2022 med avspark kl 21:00.

Benfica – Maccabi Haifa

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För Benfica blev förra säsongen tudelad, med succé i Champions League och misslyckande i ligaspelet. I Primeira Liga var man poängmässigt långtifrån ligatiteln då man slutade trea. Det vägdes emellertid upp av att man tog sig ändå fram till en kvartsfinal i CL där man fick se sig besegrade av Liverpool.

Till den här säsongen är tysken Roger Schmidt, tidigare i PSV, ny huvudtränare och han har fått en smakstart. I ligaspelet har man tagit full pott efter fem omgångar och därtill har man, utan större problem, slagit Midtjylland och Dynamo Kiev i kvalet till Champions League.

Nu gäller man som klara favoriter inför den här första matchen mot de israeliska mästarna Maccabi Haifa. En match som man är pressade att vinna då de övriga motståndarna i gruppen är Juventus och PSG.

Maccabi Haifa är en lurig motståndare

Maccabi Haifa vann den israeliska ligan med ganska god marginal förra säsongen. Med nyförvärvet Daniel Sundgren i laget har man också inlett den här säsongen övertygande då man vunnit de tre första ligamatcherna samt slagit ut kvalificerat motstånd i kvalet till Champions League.

Man inledde kvalet med att besegra Olympiakos efter en imponerande 4-0-seger på bortaplan i det andra mötet. Därefter slog man ut cypriotiska Apollon och i den tredje rundan stod man för en skräll då man knäckte Röda stjärnan efter dramatisk avslutning.

Maccabi Haifa vann först på hemmaplan med 3-2 och i Belgrad lyckades man vända ett 2-0-underläge till 2-2. Detta efter att Sundgren först reducerat och slutligen med ett självmål på tilläggstid.

Israelerna har med andra ord ställts på tuffa prov på vägen fram hit, men man gäller ändå som stor underdog i den här gruppen. Inför den här matchen står Benfica som favoriter till ett odds omkring 1.22.

Det mesta talar förstås för att Benfica kommer gå segrande här, men Maccabi Haifa har stått för fina prestationer i CL-kvalet, i synnerhet på bortaplan. På dessa sex kvalmatcher har man gjort totalt 14 mål och jag finner anledning att tro att man kan göra mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.12 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.12
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 6 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: