Speltips Benfica – Midtjylland 2/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 2 August 2022

Benfica är storfavoriter inför dubbelmötet mot danska Midtjylland i den tredje omgången i Champions League-kvalet.

Benfica - Midtjylland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är och ska vara klasskillnad mellan dessa klubbar och det understryks inte minst av att jämföra fjolårets prestationer ute i Europa. Men den danska ligatvåan Midtjylland har inget att förlora då de ställs mot den portugisiska ligatrean från i fjol nu på tisdag.

Trots att Benfica tillslut var 17 poäng bakom Porto som vann ligatiteln så får man ändå säga att de hade en rätt stark säsong i våras. Det var flera av de portugisiska toppklubbarna som presterade bra, men ingen av dem tog sig längre än Benfica vars äventyr tog slut mot Liverpool i kvartsfinalen av Champions League.

Att de lyckades ta sig vidare ur en grupp med Barcelona och Bayern München är imponerande bara det, men de visade att de inte var någon slump med sina insatser även i slutspelet. De har dock, som många känner till, sålt sin stora anfallsstjärna Darwin Núñez till Liverpool under sommaren, men har inte legat på latsidan under transferfönstret.

Två förhållandevis dyra värvningar har gjort i form av David Neres och Enzo Fernández och vi får se ifall Benfica kan bibehålla fjolårsnivån utan Núñez och med deras nya tränare Roger Schmidt som senast tränade PSV.

INGA OMSÄTTNINGSKRAV – 100 KRONOR BONUS! Lucky Sports storsatsar i Sverige och ger alla nya kunder 100 kronor i bonus – helt utan omsättningskrav. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta omsättningsfri bonus – 100 kronor hos lucky sports!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Midtjylland har inte kommit upp i nivå

Den danska klubben från Herning var inte långt ifrån att kunna utmana FC Köpenhamn och titeln förra året, men saknade tillslut tre poäng efter att slutspelsomgången var avslutad. De har avslutat säsongen inom topp två i den danska ligan fem år i rad nu och tillhör definitivt en av Skandinaviens bästa klubbar.

Men när Benfica står för motståndet så blir det tufft. Förra året halkade de ned från Europa League-gruppspelet till Conference League där de föll på straffar mot grekiska PAOK i utslagsrundan. Det är ingen skam i det, men de tävlar helt enkelt på en annan nivå än vad Benfica gör.

De tog sig också med nöd och näppe förbi cypriotiska AEK Larnaca i den andra kvalomgången och det fick avgöras på straffar. Den danska ligan har också hunnit börja, där vi har sett Midtjylland skrapa ihop fyra poäng på de tre öppningsmatcherna. Formen känns inte glasklar och för att rå på Benfica så hade de behövt vara i toppform redan förmodligen.

De kan ju hoppas att det fortfarande är lite grus i maskineriet för Benficas del som har gjort en del ändringar. Men på bortaplan så kommer de att få svårt att få med sig poäng oavsett. Vi spelar på att Benfica vinner, men kombinerar det med ett spel på över 2,5 mål för 1.86 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Benfica & över 2,5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: