Speltips Leipzig Köln

Speltips Celtic – RB Leipzig 11/10: Öppen matchbild

Celtic är i stort behov av en seger när man tar emot RB Leipzig i den fjärde omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 11 oktober 2022 med avspark kl 21:00.

De skotska mästarna Celtic har kopplat greppet i tabelltoppen även den här säsongen, men i Champions League har man haft det svårare. Efter tre spelade matcher i gruppspelet står man på en poäng och behöver nu vinna det här returmötet mot RB Leipzig om det ska finnas en realistisk chans till avancemang.

Celtic tog sin enda poäng i bortamötet mot Shakhar Donetsk, men man har fått stryk av både Real Madrid och Leipzig. Totalt sett har man dock stått för ganska bra prestationer och hade kanske förtjänat lite bättre resultat.

Förra veckan stod man upp på ett bra sätt i Leipzig, men det vara hemmalaget som var det spetsigare laget då Celtic föll med 3-1. Sedan dess har man spelat en match i ligan då man besegrade St. Johnstone med 2-1 i lördags.

Full fart framåt

RB Leipzig har, precis som förra säsongen, stått för en knackig säsongsinledning. I Champions League inledde man med en plattmatch då man föll med hela 4-1 hemma mot Shakhtar och i Bundesliga har man bara tagit 12 poäng på nio matcher.

Sedan chockförlusten mot Shakhtar har Marco Rose tagit över tränarposten och det har väl sett något bättre ut sedan dess. Man föll borta mot Real Madrid, men kunde leverera då man var pressade inför mötet mot Celtic förra veckan.

I lördags fick man dock nöja sig med att bara ta en poäng borta mot Mainz efter att Nkunku kvitterat till 1-1 i slutskedet.

Real Madrid står på full pott och kommer, av allt att döma, att vinna den här gruppen. Mellan de tre övriga lagen är det fortsatt jämnt och viktiga poäng står nu spel. Celtic var inte spelmässigt underlägsna i Leipzig där man kom ut framåtlutade och satte hög press. Hemma på Celtic Park lär man inte direkt vara mindre offensiva och det bör kunna borga för en öppen och underhållande match.

RB Leipzig är dock det individuellt skickligare laget och lär inte komma till den här matchen med något annat än tre poäng i sikte. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt och att båda lagen för mål till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 11 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: