Speltips Chelsea – Salzburg 14/9: Potter-effekt

Martin Efvergren Publicerat: 14 September 2022

Graham Potters Chelsea tar emot RB Salzburg i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 14 september 2022 med avspark kl 21:00.

Chelsea – Salzburg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

1-0-förlusten borta mot Dinamo Zagreb i Champions League blev Thomas Tuchels sista match som manager för Chelsea. Med kort varsel lyckades man sedan knyta till sig Graham Potter som förväntades debutera redan på lördagen. För hans och Chelseas del var det därför väldigt lägligt att den omgången ställdes in.

Istället för en dag så har nu Potter haft fem dagar på sig att förbereda laget. Därtill har även kommande helgens möte mot Liverpool blivit framskjutet.

Chelsea har inte riktigt fått det att stämma under säsongsinledningen, men prestationerna har heller inte varit helt värdelösa. Potter tar över en oerhört stark trupp som till sin utformning bör kunna passa hans filosofi väl. Frågan är nu om det kommer att bli någon omedelbar Potter-effekt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett heltaggat hemmalag

RB Salzburg var en frisk fläkt i Champions League förra säsongen och man vann den österrikiska ligan överlägset. Till den här säsongen har man tappat ett par bärande spelare, men man har ändå inlett övertygande då man vunnit sju av de åtta första ligamatcherna.

I helgen kunde man besegra Ried med 3-0 borta, vilket gör att man toppar Bundesliga-tabellen med 21 poäng efter åtta matcher. Förra veckan tog man emot AC Milan i CL-premiären där man visade att man lär bli att räkna med på den här nivån även den här säsongen. Det blev en jämn tillställning som också slutade med delad pott, 1-1.

Mattias Jaissles unga, frejdiga manskap lyckades ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel förra säsongen. Det är inte otänkbart att de överraska även den här gången, men den här bortamatch tror jag blir tuff.

Även om Graham Potter inte har hunnit implementera några omvälvande förändringar tror jag att tränarskiftet kan få en omedelbart positiv effekt i fråga om att väcka de spelare som inte riktigt har levererat. Nu gäller det att ta en plats i den nye tränarens lag och det bör kunna innebära ett väldigt taggat Chelsea. Mitt spel blir Chelsea -1.5 (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea -1.5 (asian)
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: