Speltips Club Brugge – Leverkusen 7/9: Formsvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

De belgiska mästarna Club Brugge tar emot Bayer Leverkusen i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 21:00.

Club Brugge – Leverkusen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Club Brugge kunde, efter en stark avslutning, vinna den belgiska ligan förra säsongen. Den här säsongen inledde man något trevande, men har sedan sett allt stabilare ut och kommer nu till det här mötet med fyra raka segrar i ligaspelet bakom sig.

I Champions League förra säsongen hamnade Club Brugge i dödens grupp tillsammans med Manchester City, PSG och RB Leipzig. Där hade man inte mycket att hämta, men nu ser förutsättningarna att lyckas bättre ut. Förutom Bayer Leverkusen står även Porto och Atletico Madrid för motståndet i en grupp som på förhand ser ut att kunna bli jämn.

Carl Hoefkens är ny huvudtränare Club Brugge den här säsongen och i fredags kunde han leda laget till en derbyseger med 4-0 Cercle Brugge.

Öppen matchbild

Bayer Leverkusen kommer från en fin säsong där man stundtals spelade en mycket sevärd fotboll som till slut gav en tredje plats i Bundesliga. Den här säsongen har man dock inlett betydligt sämre och läget börjar nu bli pressat för Gerardo Seoanes manskap.

Leverkusen inledde säsongen med att utslagna av tredjedivisionslaget Elversberg i tyska cupen och därefter har man bara tagit tre poäng på de fem första ligamatcherna. I den näst senaste omgången tog man sina första poäng då man besegrade Mainz med 3-0, men i helgen åkte man på ett nytt bakslag då man föll med 3-2 hemma mot Freiburg.

Bayer Leverkusens svaga säsongsinledning till trots gäller man ändå som favoriter inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger omkring 2.14 gånger insatsen.

Kvalitet finns alltjämt i Leverkusens trupp och på pappret är man ett bättre lag än Club Brugge. Högstanivån under förra säsongen var till och med riktigt hög, men den här säsongen har man inte fått det att stämma.

Hursomhelst är Seoanes Leverkusen fortfarande ett offensivt balanserat som förra säsongen snittade 3.74 mål per match i Bundesliga. De lär inte komma till den här bortamatchen för att parkera bussen och mycket talar för att det kan bli en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål och att det görs över 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: