Speltips Dortmund – FC Köpenhamn 6/9: Mindre spetsiga

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

Borussia Dortmund ställs mot de danska mästarna FC Köpenhamn i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 6 september 2022 med avspark kl 18:45.

Dortmund – FC Köpenhamn

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Borussia Dortmund kommer från en säsong där man slutade på andra plats i Bundesliga, men med mindre lyckade resultat i Europa-spelet. Man misslyckades att ta sig vidare från gruppspelet i Champions League och blev sedan utslagna av Rangers i Europa League.

Detta innebar att Marco Roses sejour som huvudtränare i klubben bara blev ettårig. Sedan i somras leds laget av Edin Terzic som tidigare haft ett flertal olika roller i Borussia Dortmund.

Utan Erling Haaland och utan hans ersättare Sebastian Haller har man ändå fått en bra start på säsongen i Bundesliga. Det har inte varit lika frejdigt offensivt, men man har sett till att vinna fyra av de fem första ligamatcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett målsnålare Dortmund

FC Köpenhamn gick en duell om ligatiteln mot Midtjylland förra säsongen som man till slut vann med tre poängs marginal. Den här säsongen har man inte inlett lika övertygande då man har förlorat fyra av sina åtta inledande matcher i Superliga.

En som däremot har övertygat är Viktor Claesson. Han har redan gjort sex ligamål och i fredags var det han som gjorde matchens enda mål när man tog en väldigt viktig seger hemma mot toppkonkurrenten Silkeborg.

I kvalet till Champions League behövde FC Köpenhamn bara spela en runda och där ställdes man mot de turkiska mästarna Trabzonspor. Det blev två jämna bataljer där FCK vann hemma med 2-1 och kunde sedan göra en taktiskt disciplinerad insats i Turkiet som gav en mållös bortamatch. Därefter värvade man hem Andreas Cornelius från just Trabzonspor samtidigt som Pep Biel lämnade för Olympiakos.

Borussia Dortmund gäller nu som stora favoriter och de ska förstås vara klassen bättre, i synnerhet på hemmaplan. De kommer nu från två raka 1-0-segrar där man i fredags besegrade Hoffenheim. Den typen av målsnåla tillställningar är man inte van vid när det kommer till Dortmund, men man har för tillfället inte samma individuella spets framåt som tidigare.

Det mesta talar ändå för att Borussia Dortmund kommer lösa en seger här, men jag tror att FC Köpenhamn kommer kunna försvara sig väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, tisdag 6 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: