8 februari 2020 Dortmund Leverkusen Speltips

Speltips Dortmund – Sevilla 11/10: Sampaoli-effekt

Borussia Dortmund tar emot ett krisande Sevilla i den fjärde omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 11 oktober 2022 med avspark kl 21:00.

Borussia Dortmund har utifrån förutsättningarna stått för en fullt godkänd säsongsinledning. Man har tappat världens bästa anfallare och ersättaren drabbades av cancer och har ändå stått upp på ett bra sätt mot de allra bästa.

Framförallt åsyftas då den senaste tidens insatser mot Manchester City i Champions League och mot FC Bayern i Bundesliga i lördags. Der Klassiker lär ha gett Dortmund en boost då man lyckades vända 0-2-underläge till 2-2 efter att Modeste tryckt in kvitteringen på tilläggstid.

I CL har man skaffat sig ett utmärkt utgångsläge. Man föll visserligen, trots en bra insats, borta mot Man City, men man har, utan större problem, besegrat både FC Köpenhamn och Sevilla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Sevilla har fått en mardrömsstart på säsongen. På de elva första tävlingsmatcherna har man bara tagit en seger och efter 4-1-förlusten hemma mot Borussia Dortmund förra veckan fick Lopetegui sparken.

Den hetlevrade argentinaren Jorge Sampaoli, som ledde Olympique Marseille förra säsongen, tog över rodret i Sevilla inför hemmamötet mot Athletic Bilbao i lördags. Man fick då en lysande start med 1-0 redan i den fjärde minuten. Det skulle dock inte bära till en seger då gästerna kvitterade till 1-1 med dryga kvarten kvar av matchen vilket blev slutresultatet.

Sevilla har endast plockat en poäng i Champions League. Den tog man efter en mållös match i Köpenhamn. Man är därmed fem poäng efter Dortmund och således pressade att vinna den här matchen.

Det blev ingen omedelbar Sampaoli-effekt för Sevilla, men möjligheter att lyfta det här laget är ändå goda med tanke på hur lite man har fått ut den här säsongen. Flera bärande spelare försvann visserligen i somras, men laget är förstås klart bättre än vad man har presterat så här långt.

Dortmund gäller nu som klara favoriter till ett odds omkring 1.58. De lär komma med det klart bättre självförtroendet efter att äntligen ha lyckats ta poäng mot Bayern Munchen.

Samtidigt finner jag anledning att tro att man kommer att ställas mot ett bättre Sevilla än det man mötte på bortaplan förra veckan. Sampaoli behöver få fart på Sevillas anfallsspel och jag tror man kommer att ge det en chans här. Förutsättningarna bör kunna borga för en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 11 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: