Speltips Dynamo Kiev – Benfica 17/8: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 17 August 2022

Dynamo Kiev är stora underdogs inför mötet mot Benfica i kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdagen den 17 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Dynamo Kiev – Benfica

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna är förstås tuffa för Mircea Lucescus Dynamo Kiev, men trots de rådande omständigheterna har man lyckats ta sig till den här tredje rundan av CL-kvalet. Laget har sin bas i polska Lodz och där spelar man också sina hemmamatcher.

I den första omgången ställdes Dynamo Kiev mot tufft motstånd i form av Fenerbahce. Det första mötet i Lodz slutade då mållöst och i returen i Turkiet blev det fortsatt jämnt och dramatiskt. Till slut kunde Dynamo Kiev gå vidare efter ett avgörande mål av Karavaev i förlängning.

Förlängningsavgörande blev det sedan även i det senaste mötet mot Sturm Graz. Båda mötena slutade 1-0 under ordinarie tid och på bortaplan kunde Dynamo Kiev på nytt avgöra i förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dynamo Kiev säljer sig dyrt

Benfica var en positiv överraskning i Champions League förra säsongen då man tog sig fram till en kvartsfinal. Ligaspelet blev dock en större besvikelse då man bara blev trea och det med 17 poängs marginal upp till ligavinnarna Porto.

Till den här säsongen har man en ny tränare i tysken Roger Schmidt som hämtats från PSV. Han har fått en utmärkt start på jobbet då Benfica vunnit samtliga träningsmatcher inför säsongen och därefter radat upp två segrar i ligan och två segrar mot Midtjylland i CL-kvalet.

Portugiserna gäller nu som stora favoriter att ta sig vidare från det här dubbelmötet. I den här första matchen i Lodz ger ett spel på Benfica omkring 1.67 gånger insatsen.

Dynamo Kiev har dock visat en oerhörd moral i sina fyra täta matcher mot Fenerbahce och Sturm Graz. ”Hemma” i Lodz har man hållit nollan i båda matcherna och jag tror att man kommer att sälja sig dyrt även den här gången.

Benfica räknar nog främst med att avgöra det här på hemmaplan och ett kryss känns nog helt okej för deras del. Sammantaget gör detta att jag tror på en mer tillknäppt matchbild här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 17 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: