Speltips FC Köpenhamn – Sevilla 14/9: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 14 September 2022

Det är två lag i poängbehov som ställs mot varandra när FC Köpenhamn tar emot Sevilla i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 14 september 2022 med avspark kl 21:00.

FC Köpenhamn – Sevilla

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Köpenhamn stod för två fina insatser när man lyckades slå ut Trabzonspor i kvalet till Champions League. Bortsett från den triumfen har man dock inte riktigt fått det att stämma och nu börjar läget bli en aning pressat för Jens Thorup och hans manskap.

Att FCK ska vinna mot Europeiskt motstånd som Dortmund på bortaplan är det förstås ingen som kräver och man var heller inte speciellt nära att lyckas med detta förra veckan. Det blev förlust med 3-0 i en match där danskarna var numret för små.

FC Köpenhamns största problem just nu är emellertid att man heller inte lyckas vinna i Superliga. I lördags åkte man på en tung förlust med 2-1 borta mot Odense efter ett sent avgörande mål av hemmalaget. Det innebär att man bara har tagit tolv poäng på de nio inledande matcherna i den danska ligan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag med problem

Sevilla har också de haft problem under säsongsinledningen. Inför helgens bortamöte mot Espanyol hade man endast tagit en poäng på de fyra första ligamatcherna. Där kom så äntligen säsongens första seger då man kunde vinna med 3-2 efter att man varit nära att tappa en 3-0-ledning.

Att Sevilla, som blev fyra i La Liga förra säsongen, har inlett svagt har sina naturliga förklaringar i det att man har tappat ett flertal bärande spelare under sommaren.

När man i CL-premiären tog emot Manchester City var man heller inte nära att plocka poäng. Den solida defensiv som var Sevillas främsta styrka har inte suttit samman lika väl den här säsongen och det kunde Man City utnyttja när man vann med 4-0 på Pizjuan-stadion.

Nu väntar så ett, på pappret, mer överkomligt motstånd för Sevilla som gäller som favoriter inför den här matchen. Inget av lagen har alltså övertygat så här långt, men som jag ser det talar ändå det mesta till gästernas fördel.

Sevilla har inte riktigt stått att känna igen, men man har alltjämt en trupp med kvalitet och en skicklig tränare. Därtill kommer man från en seger som sannolikt givit en positiv skjuts.

FC Köpenhamn med en het Viktor Claesson i spetsen kommer säkerligen höja sig jämfört med insatsen mot Odense, men jag tror inte att det kommer att räcka här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Sevilla vinner till 2.10 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 2.10
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: