Speltips FC Köpenhamn – Trabzonspor 16/8: CL-kval

Martin Efvergren Publicerat: 16 August 2022

De danska mästarna FC Köpenhamn ställs mot de turkiska mästarna Trabzonspor i kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdagen den 16 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

FC Köpenhamn – Trabzonspor

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Köpenhamn kunde bärga sin 14:e ligatitel då man vann Superliga med tre poängs marginal före Midtjylland. Förra säsongen avslutades i maj och nu är man fem omgångar in i den pågående säsongen.

Säsongsinledning har dock inte gått helt enligt FCK:s planer. Efter fem matcher har man bara tagit sex poäng där man åkt på förluster i två av de tre senaste matcherna. I fredags föll man med 3-1 hemma mot Randers, vilket var ett rejält bakslag efter att man besegrat rivalerna Bröndby med 4-1 i omgången innan.

FC Köpenhamn går nu in i kvalet till Champions League och för att ta sig till gruppspelet måste man klara av en rejäl prövning i form av Trabzonspor.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Försvarsstarka gäster

Trabzonspor vann den turkiska ligan förra säsongen med god marginal. Avståndet ner till tvåan Fenerbahce blev till slut åtta poäng.

Den här säsongen har man också inlett på bästa sätt. På två spelade matcher har man inkasserat sex poäng och noll insläppta mål. I premiären besegrade man Istanbulspor borta med 2-0 och i fredags vann man hemma mot Hatayspor med 1-0.

Marek Hamsik var starkt bidragande till ligasegern förra säsongen, men finns nu på skadelistan. Den danske landslagsmannen Andreas Cornelius som slog igenom i FC Köpenhamn gjorde 15 ligamål förra säsongen och det här dubbelmötet blir förstås något extra för honom.

Förutsättningarna inför den här matchen är jämna. På pappret finns det mer stjärnglans hos Trabzonspor, men hemma på Parken är det ändå fördel danskarna. Ett rakt spel på att FC Köpenhamn vinner ger omkring 2.25 gånger insatsen.

Trabzonspor släppte bara in 36 mål på 38 matcher förra säsongen och har hållit nollan i sina två första matcher den här säsongen. Jag tror inte att turkarna kommer att bjuda till alltför mycket i den här bortamatchen och det kan borga för en mer tillknäppt matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.66 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 16 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: