Speltips Ferencvaros – Tobol 13/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 13 July 2022

De ungerska mästarna Ferencvaros ställs mot de kazakstanska mästarna Tobol Kostanay i kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdagen den 13 juli 2022 med avspark kl 20:00.

Ferencvaros – Tobol

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ferencvaros säkrade sin 35:e ligatitel i den ungerska högstaligan i våras. Man vann då serien med 12 poängs marginal ner till tvåan Kisvarda.

Ferencvaros är med andra ord vana vid att vinna ligan och därmed att spela den här typen av kvalmatcher till Champions League. Förra säsongen lyckades inte ta sig till CL, men däremot tog man sig till ett gruppspel i Europa League. Där ställdes man emellertid mot tufft motstånd och tog bara tre poäng på sex matcher i grupp tillsammans med Real Betis, Celtic och Bayer Leverkusen.

Nu handlar det om att försöka ta sig förbi den här tidiga kvalrundan där man gäller som klara favoriter mot Tobol Kostanay från Kazakstan. Det första mötet i Kostanay förblev mållöst och nu väntar ett returmöte i Budapest.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Erfarenheten blir avgörande

Tobol Kostanay vann den kazakstanska högstaligan förra säsongen och det var då deras blott andra ligatitel. Det var emellertid ett tag sedan då årets säsong har pågått sedan i våras. Efter 15 spelade matcher har man då tagit 15 poäng vilket ger en fjärde plats i den jämna tabellen.

Tobol har alltså fördelen av att vara mitt i säsong, medan Ferencvaros är mitt i sin försäsong. Man lyckades dock inte vinna på hemmaplan och man kommer från en inhemsk cupmatch där man föll med hela 6-1 mot Taraz.

Ferencvaros gäller nu som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.33 gånger insatsen.

Den förre ryske förbundskaptenen Stanislav Cherchesov har lett Ferencvaros sedan i vintras och han förfogar över ett lag som på pappret är det klart bättre här. Man lyckades inte få hål på Tobol senast, men på hemmaplan lär man ha bättre möjligheter. Ferencvaros har en erfarenhet av den här typen av matcher och det tror jag blir den mest avgörande faktorn. Mitt spel blir Ferencvaros -1.25 (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ferencvaros -1.25 (asian)
Odds: 1.81
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 13 juli 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: