Speltips Frankfurt – Sporting Lissabon 7/9: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

Eintracht Frankfurt tar emot Sporting Lissabon i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 18:45.

Frankfurt – Sporting Lissabon

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eintracht Frankfurt förra säsong var tudelad på så vis att man gjorde stor succé i Europa League samtidigt som det gick knackigare i Bundesliga. Att man bara blev elva i ligan har dock mindre betydelse då man gick hela vägen och vann Europa League, en titel som ger dem den här platsen i Champions League.

Frankfurt rivstartade den här säsongen mot tuffast tänkbara motstånd. I ligan åkte man då på en 6-1-förlust mot FC Bayern i premiären och därefter föll man mot Real Madrid i Supercupen.

Sedan dess har det sett successivt bättre ut för Oliver Glasners manskap. Nu kommer man till den här matchen med två raka segrar och totalt åtta gjorde mål. I lördags stod man för säsongens bästa insats då man slog RB Leipzig med klara 4-0 hemma.

Frankfurts trend är positiv

Sporting Lissabon har två fina säsonger bakom sig där man har brutit emellan Benfica och Portos dominans. Förra säsongen var man regerande mästare och man följde upp det med att bli tvåa efter Porto samtidigt som man också fick nyttig erfarenhet av spel i Champions League.

Ruben Amorim har gjort ett fantastiskt arbete med det här laget, men kanske är deras utvecklingskurva på väg att plana ut. Säsongsinledningen har i alla fall inte varit den bästa då man bara har tagit sju poäng på de fem första omgångarna. I helgen besegrade man visserligen Estoril med 2-0 borta, men inför den matchen hade man åkt på två raka förluster mot Porto och Chaves.

Eintracht Frankfurt och Sporting Lissabon gör nu upp i en grupps som ganska jämn ut på förhand. De övriga två lagen är Tottenham och Marseille där de förstnämnda ses som klara favoriter medan det är jämna papper mellan de övriga tre.

Frankfurt gäller nu som knappa favoriter inför den här matchen och jag tror att tyskarna har ganska goda chanser att tre poäng. Offensivt har det lossnat rejält i de två senaste matcherna och på hemmaplan har man ett starkt stöd som bar dem fram i Europa-spelet förra säsongen. Mitt spel blir att Frankfurt gör över 1.5 mål till fina 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankfurt över 1.5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: