Speltips Inter – Bayern Munchen 7/9: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

Giganterna Inter och FC Bayern drabbar samman i den första rundan av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 21:00.

Inter – Bayern Munchen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många kan nog skriva under på att Inter har och har haft den bästa truppen i Serie A de senaste åren. Förra säsongen räckte det inte till någon Scudetto då man föll i en jämn kamp mot lokalrivalen AC Milan. Inför den här säsongen gällde man som favoriter, men säsongsinledningen har inte varit övertygande.

I lördagens Derby della Madonnina kom Inter inte alls upp i den nivå man kan förvänta sig. Visserligen saknades nyförvärvet Lukaku på grund av skada, men det var framförallt en kollektivt svag prestation som innebar att man föll med 3-2 mot Milan.

Därmed har man så här långt förlorat båda sina matcher mot mer kvalificerat motstånd. Det blev förlust även i mötet mot Lazio och därutöver har man besegrat Lecce, Spezia och Cremonese.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel FC Bayern

Kvalificerat motstånd är väl det minsta man kan säga om det FC Bayern som Inter nu ställs mot. Förutom dessa två storlag tillhör även Barcelona och Viktoria Plzen den här CL-gruppen.

Julian Nagelsmann kunde emellertid leda sitt lag till en klar ligatitel under sin första säsongen vid rodret. Den här säsongen började också övertygande då man öste in mål och vann sina fyra första tävlingsmatcher. Därefter har man dock radat upp två raka 1-1-matcher i Bundesliga. Senast på bortaplan mot Union Berlin och dessförinnan hemma mot Mönchengladbach.

Förra säsongen krossade Bayern Munchen allt motstånd i Champions League fram tills att man, högst oväntat, blev utslagna av Villarreal i kvartsfinalen. Nu är siktet inställt på revansch och man går in i den här tuffa gruppen som favoriter.

Trots att Inter har hemmaplan är det FC Bayern som gäller som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Inget av lagen är i toppslag av de senaste matcherna att döma, men som jag ser det är det fullt rimligt att gästerna förväntas vinna.

Bayern Munchen dominerade fullständigt i CL-gruppspelet förra säsongen går inte att bortse ifrån. Nu har Lewandowski ersatts av Mané och det återstår att utvärdera om det innebär en försvagning. Lag som Benfica och Barcelona hade då väldigt svårt att hänga med när man drog upp tempot och jag misstänker att Inter kan få samma problem här. Mitt spel blir en rak tvåa, att FC Bayern vinner till 1.86 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Bayern vinner
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: