Speltips Leverkusen – Atletico Madrid 13/9: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 13 September 2022

Ett Bayer Leverkusen som inlett säsongen svagt gästas av Atletico Madrid i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 13 september 2022 med avspark kl 21:00.

Leverkusen – Atletico Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bayer Leverkusen kommer från en fin säsong där man stundtals spelade en mycket sevärd fotboll som till slut gav en tredje plats i Bundesliga. Den här säsongen har man dock inlett betydligt sämre. Efter åtta spelade tävlingsmatcher har det blivit sex förluster, en vinst och ett kryss och läget börjar nu bli pressat för Gerardo Seoanes manskap.

Förra veckan ställdes man mot Club Brugge på bortaplan när Champions Leagues gruppspel inleddes och det blev då förlust med 1-0. Den vassa offensiv som blivit lagets signum lös med sin frånvaro i den här matchen, men annars har det främst varit i defensiven brustit så här långt.

I helgen fick man sedan nöja sig med en poäng borta mot Hertha Berlin då det mötet slutade 2-2. Därmed ligger Leverkusen näst sist i Bundesliga med endast fyra inspelade poäng efter sex omgångar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett framåtlutat Leverkusen

Atletico de Madrid kunde till slut knipa tredjeplatsen i La Liga förra säsongen, men det var en säsong där man blandade och gav på ett sätt som vi vant oss vid att det här laget inte gör. Den här säsongen har man inlett något mer stabilt och man kommer nu till den här matchen två raka segrar bakom sig.

I CL-premiären kunde man till slut ro hem en seger i hemmamötet mot Porto. Det blev en jämn tillställning som var mållös fram till den 90:e minuten. Därefter hände allt inom loppet av ett par minuter. Atleti tog ledningen, men Porto kvitterade och i den elfte tilläggsminuten kunde (den ständige) inhopparen Griezmann bli matchhjälte då han satte det avgörande 2-1-målet.

I lördags kunde Atletico Madrid sedan ta en mer övertygande trepoängare då man besegrade Celta Vigo med 4-1 på hemmaplan. Därmed står man på tio poäng efter fem spelade omgångar i La Liga.

Bayer Leverkusen befinner sig i ett pressat läge, men hos spelbolagen är förutsättningarna jämna inför den här matchen. Atletico Madrid är knappa favoriter då ett spel på gästerna ger omkring 2.48 gånger insatsen.

Leverkusen har betydligt mer i sig än vad man har presterat så här långt, men när man inte får resultaten med sig blir det allt svårare att resa sig. I och med förlusten senast är det här en match man helst bör vinna. Man är ett offensivt balanserat lag och jag räknar med att man kommer ta sig an den här matchen på ett framåtlutat sätt.

Risken är att det kan bli en matchbild som på så vis passar Atletico Madrid och deras omställningsspel ganska väl. För mig känns utgången ganska oviss även om mycket talar till bortalagets fördel om vi ser till vad Leverkusens insatser så här långt. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 13 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: