Speltips Manchester City – Dortmund 14/9: Stora favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 14 September 2022

Ett utvilat Manchester City tar emot Borussia Dortmund i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 14 september 2022 med avspark kl 21:00.

Manchester City – Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har inlett säsongen övertygande och nu har man fått vila sig i form till den här matchen i och med helgens inställda Premier League-omgång. Visserligen har det blivit två poängtapp i ligaspelet, men man är alltjämt obesegrade och att Erling Haalands första tid i klubben lovar gott är en underdrift.

Efter en sämre insats mot Aston Villa i den senaste ligamatchen kunde Man City spänna musklerna när man ställdes mot Sevilla i CL-premiären. Det blev då två nya Haaland-mål när man vann med 4-0 på bortaplan.

Nu kommer man till det här mötet med något så ovanligt som sju dagars speluppehåll i och med den inställda PL-omgången. Det bör innebära att vi får se ett piggt hemmalag som också gäller som stora favoriter inför den här matchen.

Dortmund går för det

Borussia Dortmund visade också de klass när de besegrade FC Köpenhamn med 3-0 i Champions League förra veckan. Man var det klart bättre laget i den matchen och totalt sett har det sett helt okej ut under säsongsinledningen.

Dortmund har ju som bekant tappat sin anfallsstjärna Haaland och därtill har ersättaren Haller drabbats av en svårare sjukdom. Man har också en ny tränare i Edin Terzic och med detta i beaktning får man nog vara nöjda med de tolv poäng som man har tagit på de sex första matcherna i Bundesliga.

Helgens insats borta mot RB Leipzig var dock en av de sämre då man föll med 3-0. Förre Dortmund-tränaren Marco Rose var då nytillträdd i Leipzig och kunde ta revansch mot klubben som gav honom sparken.

De flesta lag brukar möta Manchester City på bortaplan med en parkerad buss eller åtminstone ett väldigt kompakt försvarsspel. Det är en typ av fotboll som Dortmund inte är speciellt vana vid så det ska bli intressant att se hur de tar sig an den här matchen. Min gissning är i alla fall att de kommer att försöka pressa högt när tillfälle ges.

Manchester City är som sagt väldigt stora favoriter och att Haaland gör mål på sin gamla klubb är ingen vågad gissning. Jag tror emellertid att Dortmund kommer få sina omställningslägen och att det kan bli en mer öppen matchbild än vad det brukar bli på Etihad Stadium. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: