Manchester City

Speltips Manchester City – Sevilla 2/11: Inget att spela för

Grupp G är sedan förra omgången helt avgjord och det ska bli intressant att se hur både Manchester City och Sevilla tacklar den här matchen.

Det är tre poängs marginal mellan alla lag i gruppen, men där laget ovanför i samtliga fall har fördel av inbördes möten, vilket innebär att det inte kan bli några förändringar i tabellen oavsett resultat i de båda matcherna. Inte de mest spännande av förutsättningar inför den sista omgången, men det är icke desto mindre två intressanta lag som ställs mot varandra på Etihad under onsdagen.

Manchester City sitter säkert högst upp i gruppen, trots att de har fått nöja sig med två raka mållösa kryss i Champions League under de två senaste omgångarna. De lär med andra ord kanske delvis ha tankarna på ligaspelet och matchen mot Fulham på lördag där de har chansen att komma upp i ligaledning då Arsenal möter Chelsea i samma omgång.

Pep Guardiola lär därmed göra en del förändringar i truppen gentemot den som besegrade Leicester den senaste helgen och kommer troligtvis att lufta en del bänkspelare mot den krisande La Liga-klubben.

Trots detta så är de överväldigande favoriter att vinna på Etihad, även utan sin stora målskytt Erling Haaland som är skadad och inte var med i truppen mot Leicester senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevillas kris har inte hjälpts av tränarbyte

Julen Lopetegui fick lämna sin post i början av den förra månaden, men det har inte kommit någon direkt effekt av att tränaransvaret har lämnats över till Jorge Sampaoli. De tog i alla fall en viktig seger mot Köpenhamn hemma på Ramón Sánchez-Pizjuán, som garanterar dem vidare spel i Europa League åtminstone.

Men i övrigt så har resultaten inte imponerat, och med tanke på hur fruktansvärt dåligt de ligger till i La Liga så är det svårt att prioritera något annat än ligaspelet. Med bara tolv poäng på deras tio inledande matcher i ligaspelet så befinner sig den spanska storklubben fortsatt under strecket.

Det är en oerhört kollaps för ett lag som har kvalat in till Champions League de tre senaste åren och har varit med i toppen länge. Att de sålde båda sina högklassiga mittbackar gav också ett väntat bakslag, men problemen är större än så i klubben.

På söndag så möter Sevilla sina ärkerivaler Real Betis i Spaniens hetaste stadsderby där de desperat hade behövt plocka poäng för moralen. På onsdag så gäller det helt enkelt att inte bli förnedrade av Manchester City i en match där de inte har mycket att hämta oavsett. Men utan Haaland och gott om rotationer så kan vi nog vänta oss en lite avslagen match där spelet på under 3,5 mål ser lockande ut för 1.80 hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: