Speltips Napoli – Liverpool 7/9: Jämn tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

Napoli ställs mot Liverpool i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 21:00.

Napoli – Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luciano Spalletti ledde sitt Napoli till en tredje plats i Serie A förra säsongen och den här säsongen har man inlett lovande. Efter fem ligamatcher är man obesegrade och man kommer nu från en fin insats borta mot Lazio i lördags.

Under sommaren har man tappat Koulibaly som varit en viktig kugge i det här laget i många år. Mycket talar dock för att man har värvat väldigt klokt då nyförvärven verkligen har levererat under säsongsinledningen.

I 2-1-segern mot Lazio var det två av dessa nytillskott som gjorde lagets mål. Mittbacken Kim Min-Jae kvitterade till 1-1 och det georgiska fyndet Kvaratskhelia satte sitt fjärde ligamål då han gjorde det avgörande 2-1-målet.

Liverpool har problem

Det har inte gått som på räls för Liverpool under inledningen av den här säsongen. Man har redan tappat poäng i fyra av sina sex ligamatcher och skadesituationen har inte varit gynnsam. Mittfältarna Alcantara, Henderson och Keita saknades senast och till den skaran kan nu även Fabio Carvalho läggas.

Liverpool blixtrade till i 9-0-segern mot Bournemouth, men i övrigt har man inte riktigt stått att känna igen. I lördagens Merseysidederby var man inte dåliga, men heller inte tillräckligt bra för att det skulle räcka till tre poäng. Everton stod upp på ett bra sätt i en mycket händelserik match som, trots mängder av chanser åt båda håll, slutade mållös.

Napoli och Liverpool möttes i Champions Leagues gruppspel både 2018 och 2019 och samtliga de fyra mötena blev jämna och målsnåla. När de nu möts igen är det Liverpool som gäller som favoriter då ett spel på gästerna ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Om vi ser till Liverpools prestationer i den här typen av CL-matcher de senaste åren är det rimligt att de gäller som favoriter. Om vi ser till deras skadeproblem och vad de har presterat så här långt den här säsongen, tycker jag att det finns ett fint spelvärde på Napoli här.

Som jag ser det bör Napoli ha goda chanser att rå på ett Liverpool som inte har hittat formen. Mitt spel blir att Napoli klarar minst oavgjort till hela 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: