Speltips Porto – Club Brugge 13/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 13 September 2022

De portugisiska mästarna Porto ställs mot de belgiska mästarna Club Brugge i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 13 september 2022 med avspark kl 21:00.

Porto – Club Brugge

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande portugisiska mästarna FC Porto har fått en hyfsat start på den här säsongen. I ligaspelet är den enda plumpen i protokollet förlusten borta mot Rio Ave i den fjärde omgången, de övriga fem ligamatcherna har man vunnit. I lördags kunde man besegra Chaves hemma med 3-0.

Precis som förra säsongen har man nu hamnat i samma grupp som Atletico Madrid i Champions League. Då gick man bet på andraplatsen till förmån för Atleti och förra veckan blev det en jämn batalj när lagen möttes på nytt.

Fram till den 90:e minuten var ställningen 0-0, men därefter hände allt på inom loppet av ett par minuter. Hemmalaget tog ledningen, men Portos Uribe kvitterade på straff i den 96:e minuten. Sista ordet var dock inte sagt utan i den elfte tilläggsminuten kunde Atletico Madrid sätta avgörande 2-1.

Hemmafördelen blir avgörande

Club Brugge kunde, efter en stark avslutning, vinna den belgiska ligan förra säsongen. Den här säsongen inledde man något trevande, men har sedan sett allt stabilare ut och kommer nu till det här mötet med fem raka segrar i ligaspelet bakom sig.

I Champions League förra säsongen hamnade Club Brugge i dödens grupp tillsammans med Manchester City, PSG och RB Leipzig. Där hade man inte mycket att hämta, men nu ser förutsättningarna att lyckas bättre ut. I synnerhet då man fick en perfekt start i och med 1-0-segern mot Bayer Leverkusen förra veckan. I helgen kunde man sedan slå RFC Seraing borta med 2-0 och man lär komma till den här matchen med en god känsla.

Det är emellertid Porto som gäller som klara favoriter inför det här mötet. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.44 gånger insatsen.

Sergio Conceicaos manskap är mer meriterade i de här sammanhangen och bör ha goda chanser till tre poäng här. Samtidigt verkar Club Brugge ha tagit ytterligare steg i rätt riktning under nya tränaren Carl Hoefkens ledning och de har hållit nollan i sina tre senaste matcher.

Jag tror att Club Brugge har kapaciteten att stå upp på ett bra sätt i den här matchen, men det räcker sannolikt inte till poäng mot ett Porto som är starka hemma på Estadio do Dragao. Mitt spel blir att Porto vinner och att det görs under 3.5 mål till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Porto vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 13 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: