kampanj vm 2018

Speltips Rangers – Ajax 1/11: Om tredjeplatsen

Glasgow Rangers och Ajax gör upp om tredjeplatsen i den sista omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 1 november 2022 med avspark kl 21:00.

Inför den sista omgången är både Rangers och Ajax avsågade från vidare avancemang i Champions League. Det finns emellertid en tredje plats, som innebär spel i Europa League, att spela om.

Glasgow Rangers har än så länge kammat noll medan Ajax har tagit tre poäng. De poängen tog man besegrade skottarna med 4-0 i den första omgången. Därmed behöver Rangers vinna den här matchen med minst fyra mål för att kunna gå om Ajax.

Gio van Bronckhorsts manskap har dock inte räckt till i Champions League så här långt. På fem matcher har man en målskillnad på 1-19 och det är förstås inte mycket som talar för att man kommer avancera till den turnering där man var i final i våras.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Ajax

Ajax har inte heller de räckt till mot Liverpool och framförallt Napoli. Man gjorde en bra insats på Anfield i den andra omgången, men föll efter ett sent avgörande mål av hemmalaget. Därefter har man varit, mer eller mindre, chanslösa i de tre senaste CL-matcherna.

Med tanke på alla de bärande spelare som Ajax tappade i somras är det fullt rimligt att man inte kan konkurrera på samma sätt den här säsongen. I ligaspelet har man dock fortsatt att leverera då man toppar Eredivisie efter elva spelade ligamatcher.

När Ajax och Rangers möttes i Amsterdam i början av september var det ingen diskussion om vilka som var det bättre laget. Ajax vann alltså med hela 4-0 och jag finner anledning att tro att de kommer vara det bättre laget även på Ibrox.

Även om 7-1-förlusten hemma mot Liverpool spär på det hela så säger Rangers totala målskillnad en hel del om hur långt ifrån man har varit de övriga lagen i den här gruppen. De kommer säkerligen försöka med en sista kraftansamling här, men spelmässigt är man, mer eller mindre, underlägsna Ajax. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Ajax vinner till 1.95 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ajax vinner
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 1 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: