Speltips Leipzig Köln

Speltips RB Leipzig – Celtic 5/10: Fördel hemmalaget

RB Leipzig är pressade att vinna när man gästas av Celtic i den tredje omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 5 oktober 2022 med avspark kl 18:45.

RB Leipzig inledde förra säsongen svagt och den här säsongen har man på nytt hamnat på efterkälken. Redan i början av september valde man att byta tränare då Marco Rose tog över rodret efter 4-1-förlusten mot Shakhtar Donetsk i den första omgången av gruppspelet i Champions League.

Rose har nu lett laget i fyra matcher och det har blivit två segrar och två förluster. I den andra rundan Champions League föll man med 2-0 borta mot Real Madrid och nu är man pressade att vinna om chansen till avancemang ska förbli realistisk.

I Bundesliga har man bara tagit elva poäng på åtta matcher, men man kommer från en övertygande 4-0-seger hemma mot Bochum i lördags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka

Celtic FC inledde säsongen övertygande där man, bland annat, slog Rangers med 4-0 i säsongens första Old Firm. Men ser vi till deras fyra senaste matcher så har det bara blivit en seger.

Efter att ha förlorat borta mot St Mirren i den sista matchen innan uppehållet kunde man studsa tillbaka och vinna i lördags. Det satt dock långt inne då man besegrade Motherwell med 2-1. Därmed toppar man skotska Premier League med två poäng mer än Rangers.

I Champions League stod man för en ganska bra insats i premiären hemma mot Real Madrid. Gästerna visade emellertid prov på sin oerhörda effektivitet och kunde till slut vinna med klara 3-0. Därefter dominerade man matchbilden borta (på polsk mark) mot Shakhtar, men möten slutade med delad pott, 1-1.

RB Leipzig har blandat och gett så här långt, men gäller ändå som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.57 gånger insatsen.

Ser man till lagen på pappret och den höjd som finns i RB Leipzig så kan jag dock köpa att man ska ha goda chanser att vinna den här matchen. I synnerhet då man också har levererat på hemmaplan där man har tre raka segrar.

Framförallt förfogar Marco Rose över en offensiv spets som Celtic saknar och det tror jag kommer fälla avgörande här. Mitt spel blir RB Leipzig -1 (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leipzig -1 (asian)
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45, onsdag 5 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: