Speltips RB Leipzig – Shakhtar Donetsk 6/9: Svårbedömt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

RB Leipzig gästas av Shakhtar Donetsk i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 6 september 2022 med avspark kl 21:00.

RB Leipzig – Shakhtar Donetsk

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzig fick ingen bra start på förra säsongen under Jesse Marschs ledning. Domenico Tedesco fick ta över rodret i december och kunde lyfta laget från en mittenplacering till en slutlig fjärde plats i Bundesliga.

Saker och ting såg ut att vara på väg åt rätt håll, men fem omgångar in i den här säsongen kan vi konstatera att det fortfarande finns väldigt mycket att jobba med.

Det har bara blivit en seger på dessa fem ligamatcher och i lördags åkte man på en rejäl propp borta mot Frankfurt där man föll med hela 4-0.

Förra säsongen hamnade Leipzig i dödens grupp i Champions League där både PSG och Manchester City stod för motståndet. Nu går man in som klara favoriter i den här matchen och med klart bättre möjligheter till avancemang i en grupp tillsammans med Real Madrid, Celtic och Shakhtar Donetsk.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bör vara klasskillnad

Situationen är förstås speciell för ukrainska Shakhtar Donetsk och det är ovisst i vilken utsträckning man är redo att ställas mot de bästa lagen i Europa. De har emellertid kunnat hålla igång med träningsmatcher under sommaren och för ett par veckor sedan inleddes ligaspelet i Ukraina.

Shakhtar Donetsk har nu spelat tre ligamatcher där hemmamatcherna spelas i Kiev. Man inledde då med att spela 0-0 mot Metalist och därefter har man radat upp två raka 1-0-segrar mot Kryvbas och Rukh Vynnyky.

Även om ligaspelet har dragit igång är förutsättningarna för Shakhtar Donetsk förstås inte i närheten av sina CL-konkurrenters. Truppen har också förändrats en hel del där den idag nästan helt består av ukrainska spelare. Därtill har man en ny tränare i kroaten Igor Jovicevic.

Shakhtar Donetsk är således svårbedömda, men det är inte mycket som talar för att de ska kunna hävda sig på den här nivån just nu. RB Leipzig gäller också som klara favoriter hos spelbolagen då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.23 gånger insatsen.

Shakhtar Donetsk kommer garanterat spela med stolthet och de lär ge sitt allt, men det är inte sannolikt att de ska kunna störa ett lag av RB Leipzigs kaliber på bortaplan. Mitt spel blir RB Leipzig -2 (asian handicap) till 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leipzig -2 (asian)
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 6 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: