Speltips Real Madrid – RB Leipzig 14/9: Rose-effekt

Martin Efvergren Publicerat: 14 September 2022

De regerande CL-mästarna Real Madrid gästas av RB Leipzig i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 14 september 2022 med avspark kl 21:00.

Real Madrid – RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid kommer från en omåttligt framgångsrik säsong och kanske hade man kunnat tro att det skulle kunna innebära en viss mättnad. Men ingenting under säsongsinledningen tyder på att man har slagit av takten.

De regerande spanska och europeiska mästarna kommer nu till det här mötet med sju raka segrar på de sju första tävlingsmatcherna. I Champions League förra veckan kunde man, utan större problem, besegra Celtic borta med 3-0 och i helgen följde man upp det med en 4-1-seger hemma mot Mallorca.

Benzema saknades emellertid i den matchen då Hazard fick ta hans roll som nia. Det räckte gott och väl för att slå Mallorca, men vi vet från förra säsongen att Real Madrid är väldigt beroende av att fransmannen ska vara hel och tillgänglig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzig kan störa

RB Leipzig kommer från en strulig säsong som man under våren kunde rädda upp under Domenico Tedescos ledning. Efter två raka klara förluster mot Frankfurt och Shakhtar Donetsk var det dock hans tur att få sparken.

Ny på tränarposten är nu Marco Rose som kunde leda laget till en 3-0-seger hemma mot Dortmund i helgen. En garanterat skön revansch för Rose som fick sparken från just Dortmund efter förra säsongen.

Leipzig fick alltså en önskad effekt på sitt tränarskifte, men det går förstås inte att bortse från de problem man har haft. Förra veckans insats mot Shakhtar i Champions League var väldigt svag och den 4-1-förlusten på hemmaplan mot gruppens underdog försämrar möjligheterna till avancemang rätt ordentligt.

Nu är det istället RB Leipzig som gäller som underdog och det tror jag kan passa dem rätt väl. Real Madrid har visserligen sett starka ut, men utan Benzema misstänker jag att man kommer få sämre effekt.

Det finns gott om kvalitet i RB Leipzig och med en fin insats i ryggen finner jag anledning att tro att man kommer kunna störa Real Madrid. Mitt spel blir RB Leipzig +1 (asian handicap) till 1.95 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leipzig +1 (asian)
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: