Speltips Salzburg – Milan 6/9: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 6 September 2022

De österrikiska mästarna FC Salzburg gästas av de italienska mästarna AC Milan i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdagen den 6 september 2022 med avspark kl 21:00.

Salzburg – Milan

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Salzburg vann den österrikiska ligan i överlägsen stil förra säsongen. Till den här säsongen har man tappat ett par bärande spelare, men man har ändå inlett säsongen övertygande då man vunnit sex av de sju första ligamatcherna.

Unga, frejdiga Salzburg gjorde även ett mycket positivt avtryck i Champions League förra säsongen. Det hela avslutades visserligen inte så muntert då man föll med hela 7-1 borta mot FC Bayen i det andra mötet i åttondelsfinalen. På hemmaplan hade man dessförinnan skakat tyskarna i en match som slutade 1-1.

Att man lyckades ta sig vidare från gruppspelet före Sevilla och Wolfsburg var emellertid en stark bedrift. Nu hoppas man kunna skrälla i en grupp tillsammans med Milan, Chelsea och Dinamo Zagreb.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mental prövning för Milan

AC Milan har, i och med derbysegern i lördags, fått en fin start på säsongen. Trots att man är regerande mästarna ses man inte som huvudfavoriter i Serie A men, precis som förra säsongen, verkar Stefano Piolis lagmaskin vara något underskattade.

Den slutsatsen ligger i alla fall nära till hands att dra efter insatsen i derbyt mot Inter i lördags. Rafael Leao visade att han tagit ytterligare steg mot att bli en riktig toppklasspelare då han visade vägen till AC Milans 3-2-seger. En seger som var rättvis och som förstås betyder oerhört mycket för fortsättningen av den här säsongen.

Milans insatser i Champions League förra säsongen vittnade emellertid om att man är ganska långt ifrån de bästa lagen i Europa. Nu har dock lagets yngre garde fått nyttig erfarenhet som kanske gör dem bättre förberedda på vad som krävs.

Hursomhelst gäller Milan nu som favoriter inför det här bortamötet. Ett spel på gästerna ger omkring 2.10 gånger insatsen.

Efter den urladdning som derbyt mot Inter innebar är min känsla att det här kan bli en ganska svår match för Milan. RB Salzburg är hemmastarka och lär komma ut med sedvanlig frenesi och intensitet. Jag tror att detta borgar för en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, tisdag 6 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: