Speltips Shakhtar Donetsk – Celtic 14/9: Undervärderade

Martin Efvergren Publicerat: 14 September 2022

På polsk mark tar Shakhtar Donetsk emot Celtic i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 14 september 2022 med avspark kl 18:45 i Warszawa.

Shakhtar Donetsk – Celtic

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shakhtar Donetsk har gått in i Champions League med helt andra förutsättningar än de övriga lagen. De rådande omständigheterna gör att man spelar sina hemmamatcher i Polen och förberedelserna inför har förstås varit långt ifrån optimala.

Därför var man också stor underdog när man ställdes mot RB Leipzig på bortaplan i CL-premiären förra veckan. Men Shakhtar Donetsk skulle komma att visa att man fortfarande är att räkna med. Gästerna chockade hemmalaget som nog hade förväntat sig en enklare uppgift då man, i den andra halvleken, kunde gå ifrån till en 4-1-seger.

I lördags kunde man sedan besegra Chornomorets med 2-1 i ligaspelet. Därmed kommer Igor Jovicics manskap till den här matchen med fyra raka segrar bakom sig.

Celtic är favoriter

De skotska mästarna Celtic spelade inte i helgen på grund av den inställda omgången i Storbritannien. Därmed fick man välbehövlig vila efter att ha radat upp sex raka segrar i Premier League, inklusive en 4-0-seger mot Rangers i förra helgens Old Firm.

I Champions League ställdes man emellertid på tuffare prov då man tog emot de regerande mästarna Real Madrid förra tisdagen. Där räckte skottarna inte till utan det blev en klar förlust med 3-0.

Trots att Shakhtar Donetsk överträffade alla förväntningar då man besegrade Leipzig förra veckan är man lågt värderade hos spelbolagen även i den här matchen. Ett spel på att ukrainarna vinner ger omkring hela 3.25 gånger insatsen.

Shakhtar Donetsk har tappat nästan alla sina utländska spelare som var stommen i det här laget innan kriget bröt ut. På så vis är det rimligt att Celtic, som dessutom fick vila i helgen, är favoriter. Samtidigt är känslan att detta Shakhtar, som nästan enbart består av ukrainska spelare, har kommit samman som ett väldigt starkt kollektiv.

Jag finner anledning att tro att Shakhtar Donetsk kan överträffa förväntningarna även i den här matchen. Mitt spel blir 1X, det vill säga att Shakhtar Donetsk klarar minst oavgjort till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, onsdag 14 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: