Speltips Trabzonspor – FC Köpenhamn 24/8: CL-kval

Martin Efvergren Publicerat: 24 August 2022

FC Köpenhamn har en 2-1-ledning att gå på inför returen borta mot Trabzonspor i kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdagen den 24 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Trabzonspor – FC Köpenhamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trabzonspor vann den turkiska ligan med god marginal förra säsongen. Framförallt gjorde man det tack vare ett stabilt försvarsspel och den här säsongen inledde man med två raka segrar och hållna nollor.

Det var därför en ganska stor skräll när man i lördags släppte in hela fem mål i förlusten med 5-2 borta mot Antalyaspor. Två av målen släppte man visserligen in på tilläggstid när man jagade en kvittering, men likväl var det ingen lyckad uppladdning inför den här viktiga returen mot FC Köpenhamn.

I det första mötet i Danmark förra veckan var det Viktor Claesson som öppnade målskyttet redan i den nionde minuten. FCK utökade även sedan till 2-0, men med drygt tio minuter kvar kunde Trabzonspors grekiske mittfältare Bakasetas sätta en viktig reducering.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Claesson är glödhet

De danska mästarna FC Köpenhamn har precis som Trabzonspor gått in i CL-kvalet i den här sista rundan. De är för tillfället sex omgångar in i ligaspelet och har än så länge blandat och gett en del.

I de fyra senaste ligamatcherna har man vunnit och förlorat varannan. Nyss nämnde Claesson har emellertid inlett starkt och det var han som förde laget till en 3-0-seger borta mot Lyngby i fredags. Han stod då för två av målen och är redan uppe i fem mål totalt i ligan.

FC Köpenhamn gjorde det bra på Parken i det första mötet mot Trabzonspor förra veckan, men det sena målet av turkarna förändrade läget en hel del. Förutsättningarna är nu väldigt jämna, men det är hemmalaget som gäller som favoriter inför den här matchen.

Trabzonspor dras dock med en del skadeproblem där, bland andra, Hamsik, Visca och Bruno Peres är tre meriterade pjäser som inte lär komma till spel. Därtill kommer man från en insats i helgen som inte övertygade.

Jag räknar ändå med ett betydligt mer framåtlutat Trabzonspor än senast och på pappret har man individuell kvalitet som är strået vassare än FCK:s. Omställningslägen för danskarna lär emellertid finnas och jag tror att det kommer att göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 24 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: