Speltips AIK – Shkendija 4/8: Conference League-kval

Axel Sjödin Publicerat: 4 August 2022

AIK laddar om inför den tredje kvalomgången till Conference League där de möter makedonska Shkendija Tetovo.

AIK - Shkendija

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter vissa besvär så tog sig AIK tillslut vidare mot ukrainska Vorskla Poltava i den andra kvalomgången då de lyckades vända dubbelmötet hemma på Friends och därefter avgöra i förlängningen. Det var inga stora marginaler som tog dem vidare, men motståndet blir nog enklare snarare än tuffare nu i efterföljande omgång.

Då AIK inte spelade nu senast i helgen så har de haft åtta dagars vila sedan den intensiva returen mot Vorskla. De har alltså haft tid att ladda om batterierna och det enda bekräftade bortfallet inför öppningsmötet mot Shkendija är Nabil Bahoui, även om Bartosz Grzelak gick ut och sade att det finns 2-3 frågetecken utöver det. Axel Björnström som bröt näsan i den förra matchen är i alla fall spelklar.

Att döma av det vi fick se från Friends senast så bör AIK har gott självförtroende inför nästa utmaning. Friends måste vara samma hemmaborg som den har varit i allsvenskan ifall de ska klara sig hela vägen i kvalet.

Mot Vorskla höll de nollan i 120 minuter och var det laget som skapade klart flest chanser. Med en mer defensiv approach än i öppningsmötet så gick det bättre och det lär nog Grzelak inte tumma på här.

INGA OMSÄTTNINGSKRAV – 100 KRONOR BONUS! Lucky Sports storsatsar i Sverige och ger alla nya kunder 100 kronor i bonus – helt utan omsättningskrav. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta omsättningsfri bonus – 100 kronor hos lucky sports!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shkendija borde inte kunna hota AIK

Gästerna slutade trea i makedonska ligan ifjol och kan på intet sätt klassas som någon form av mardrömsmotstånd. Ligasäsongen har ännu inte börjat nere i Makedonien, men Shkendija har fått chansen att värma upp i två dubbelmöten hittills.

Deras väg till den tredje kvalomgången har dock inte varit särskilt tuff. De slog först ut den armeniska ligafyran Ararat Jerevan innan de övertygande tog sig förbi den lettiska ligaledaren Valmiera.

Det är svårt att göra någon skarpare bedömning av Shkendija med tanke på det ganska mediokra motstånd de har mött, men AIK är ett klart steg upp i svårighetsgrad jämfört med deras tidigare motståndare.

Med sättet som AIK spelade på Friends senast så hade matchen kunnat avgöras i ett tidigare skede. De skapade flera väldigt fina chanser genom att kombinera sig förbi Vorsklas backlinje och jag tror att Shkendija kommer att få problem att hävda sig. AIK är dock inget som öser in mål och därmed kombinerar vi spelet på att AIK vinner med att det blir under 3,5 mål för 2.16 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK & under 3,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: