Speltips AIK – Slovacko 25/8: Krävs ett mirakel

Axel Sjödin Publicerat: 25 August 2022

AIK har en tuff uppgift framför sig om de ska lyckas vända 0-3-underläget mot Slovácko i Conference League-kvalet.

AIK - Slovacko

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förlusten i öppningsmötet mot tjeckerna förra veckan blev den utlösande faktorn som fick Bartosz Grzelak att bli avskedad från tränarposten och det är nu Henok Goitom som har tilldelats uppdraget som interimtränare säsongen ut.

Goitom kan omöjligt ha hunnit omdana hela AIK:s spelsystem på de få träningspass han har haft på sig sedan i fredags, men trots detta så var det ett till synes helt annat AIK som åkte ned och vann i Norrköping i helgen. Det var ett mer offensivt AIK som kombinerade sig igenom Norrköpings försvar på ett väldigt fint sätt, titta bara på Nicolás Stefanellis 2-0-mål. De hade en tremålsledning innan halvtid då Vincent Thill drog på sig ett rött kort, men de lyckades hålla undan ändå tillslut.

Innan helgen så har AIK sett stegvis tröttare och tröttare ut och resultaten har verkligen inte imponerat även om de har lyckats hanka sig fram i Conference League-kvalet. Deras tidigare så stabila defensiv under Grzelak har inte heller suttit riktigt och de har släppt in för mycket mål för att deras spelstil ska vara hållbar.

Det kommer att vara väldigt svårt att försöka vända mot Slovácko, men helgens uppvisning mot Norrköping gav kanske lite hopp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slovacko har sett stabila ut under säsongsöppningen

Tjeckerna var det klart bättre laget i öppningsmötet, men 3-0 speglade kanske inte matchen helt och hållet. AIK släppte in två snabba mål framåt slutet, vilket mycket väl kan ha blivit spiken i kistan för deras drömmar om avancemang, men de borde kunna hävda sig hemma på Friends.

Slovácko har dock inlett ligaspelet fint och verkar vara i bra form. Två vinster och två kryss är deras facit på deras fyra första ligamatcher nere i Tjeckien och de är precis bakom storlagen i toppen av tabellen.

Även om Slovácko inte tillhör de klassiska topplagen i tjeckisk fotboll så är de förmodligen lite för starka för att släppa en tremålsledning såhär. Det kommer att krävas en heroisk insats av AIK för att lyckas ta sig vidare, men Henok Goitom har inget att förlora här.

De måste satsa framåt och det kan mycket väl bli en målrik match detta där AIK kommer att tvingas att öppna upp sig bakåt. Vi spelar på dubbelchans 1X i kombination med över 2,5 mål för 2.71 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & över 2,5 mål
Odds: 2.71
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Aftonbladet Plus

Jämför odds: