Speltips Djurgården – Apoel 17/8: Conference League-kval

Martin Efvergren Publicerat: 17 August 2022

Djurgårdens IF gäller som favoriter när man tar sig an cypriotiska Apoel Nicosia i kvalet till Conference League. Den första matchen spelas onsdagen den 17 augusti 2022 med avspark kl 18:45.

Djurgården – Apoel

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården går som tåget i både Europa och allsvenskan och nu är man bara en omgång från att säkra en plats i Conference Leagues gruppspel.

DIF har, utan tvekan, prickat formen den här sensommaren och kommer nu till det här mötet med elva segrar och ett kryss på de tolv senaste matcherna. I allsvenskan tappade man en poäng i den näst senaste omgången borta mot Värnamo, men i söndags kunde man gå upp i tabelledning efter segern med 3-2 hemma mot Kalmar.

I Conference League har man slagit ut Rijeka och Sepsi där man vunnit samtliga matcher, både hemma och borta. Det är ett mycket imponerande facit även om namnen på motståndarna inte klingar så välbekant.

Den blårandiga maskinen

Firma Lagerlöf/Bergstrand valde att rotera en del i laget inför mötet mot Kalmar. Matchandet har varit tätt på sistone och kanske bidrog det till att man tappade en 3-0-ledning till 3-2. Hursomhelst var det starkt av Djurgården att vinna.

Nu ställs man mot ett Apoel Nicosia som torde vara mer utvilade då den cypriotiska ligan ännu inte dragit igång. Förra säsongen slutade man på en tredje plats i ligan och den här säsongen har man inlett med att slå ut Botev Plovdiv och Kyzyl-Zhar i det här Conference League-kvalet. Man har då inte direkt öst in mål, men man har hållit nollan i samtliga fyra matcher.

Djurgården gäller nu som favoriter hos spelbolagen att ta sig vidare från det här dubbelmötet. Till skillnad från hur det ofta kan vara när svenska lag kvalspelar till Europa så har det varit ett ordentligt drag kring Djurgårdens matcher, både hemma och borta. Det stödet kan bli en avgörande faktor och därtill är ju konstgräset på Tele2 Arena erkänt svårbemästrat för de flesta bortalag.

De blårandiga går som en maskin just nu och jag tror att man har goda chanser att vinna den här matchen. Mitt spel blir en rak etta, att Djurgården vinner till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner
Odds: 1.78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:45, tisdag 17 augusti 2022
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: