Speltips Djurgården – Molde 15/9: Viktig match

Axel Sjödin Publicerat: 15 September 2022

Djurgården ställs inför ett oerhört viktigt möte i kampen om avancemang då norska Molde kommer på besök till Tele2.

Djurgården - Molde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev inte ett enda mål i öppningsomgången i grupp F och gruppen är därmed helt jämn inför den andra omgången nu i veckan. Men då Molde tog poäng mot gruppfavoriten Gent medan Djurgården inte lyckades vinna mot gruppens förväntade slagpåse Shamrock Rovers så är det norrmännen som sitter i förarsätet i nuläget.

Djurgården är därmed pressade att vinna hemmamötet mot vad som väntas vara deras största rival om andraplatsen i gruppen bakom Gent, även om gruppen känns väldigt öppen. Stockholmslaget har sett väldigt bra ut under säsongen, men de håller inte riktigt samma form som de gjorde under sommaren.

Med det sagt så är de fortfarande med i en väldigt jämn guldstrid där de mötte Hammarby i helgen. Det var Hammarby som hade vassast chanser, men Djurgården lyckades hålla undan och ta en viktig pinne. Det har varit väldigt mycket snack om huruvida Djurgården kan slåss på två fronter samtidigt, men hittills så har de ändå lyckats balansera Europa och ligan på ett bra sätt och både Victor Edvardsen och Gustav Wikheim kunde passa på att vila i helgen inför torsdagen.

Djurgården lär inte spara på krutet i en match så viktig som denna där en vinst hade varit värd sin vikt i guld. Vi kommer förmodligen att få se ett mer offensivt Djurgården här än senast mot Hammarby där krysset trots allt var fullt godkänt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde är i otroligt bra form

De norska gästerna behöver inte riktigt oroa sig över att balansera Conference League med ligaspelet då de i stort sett redan har korats till norska mästare. De har tio poäng ned till jagande Lilleström och kan därmed rikta fullt fokus på Europa under den resterande delen av säsongen.

Liknande Djurgårdens form under sommaren så har Molde nu nio raka segrar i ligaspelet och har sett oerhört stabila ut framåt hösten. De kändes också snäppet vassare än Gent senast i deras kryss hemma, vilket är ett kvitto på deras form. Molde slog som bekant ut Elfsborg i den andra kvalomgången med de sammanlagda siffrorna 6-2. Djurgården lär bli en betydligt tuffare utmaning men sett över två möten så känns norrmännen trots allt starkare i nuläget.

För svensk del så får Djurgården gärna motbevisa detta, men jag håller Molde som favoriter inför mötet och konstgräset på Tele2 kommer inte vara en stor faktor som det ofta är ute i Europa, då Molde har samma underlag hemma på Aker Stadion. Vi spelar därmed på att Molde vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.90 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde – Draw no bet
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:45
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: