Speltips Djurgården – Sepsi 11/8: Conference League

Martin Efvergren Publicerat: 11 August 2022

Ett formstarkt Djurgården leder med 3-1 inför returen hemma mot ACS Sepsi i kvalet till Conference League. Matchen spelas torsdagen den 11 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Djurgården – Sepsi

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har gått från klarhet till klarhet den här säsongen och när det nu gäller som mest har de flesta bitarna fallit på plats. I kvalet till Conference League har man tre raka övertygande segrar bakom sig och totalt har man tagit nio segrar och ett kryss på de tio senaste matcherna.

Segersviten tog dock slut då man gästade Värnamo i söndags. Att det är svårt att besegra Värnamo på Finnvedsvallen är emellertid vedertaget och det var inte en insats som talar för att Djurgårdens form är på väg att dala.

DIF är allsvenskans hetaste lag just nu och att deras spelmodell fungerar även internationellt kan vi nog också konstatera. Man kommer från att ha slagit ut Rijeka med totalt 4-1 och nu har man skaffat sig ett utmärkt läge att ta sig vidare ytterligare en omgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En blårandig maskin

I det första mötet på bortaplan mot rumänska Sepsi visade Djurgården på nytt sin klass. Viktor Edvardsen kunde sätta 1-0 på straff och Joel Asoro utökade till både 2-0 och 3-0. I slutskedet kunde hemmalaget reducera till 3-1, även det målet på straff.

Totalt sett var Djurgården det bättre laget i den matchen och 3-1 är en ledning som man inte ska kunna tappa hemma på Tele2 Arena. I synnerhet inte med tanke på hur stabila man har sett ut under en lång tid.

Sepsi har spelat fyra omgångar i den rumänska ligan och tagit sex poäng. Senast spelade man i söndags då man tog emot Uta Arad i en match som slutade mållös.

Viktige Rasmus Schuller skadade sig senast mot Värnamo och det är förstås ett avbräck. Känslan är dock att firma Bergstrand/Lagerlöfs system inte står och faller med några enskilda spelare. Formen och harmonin är på topp och jag tror att man har goda chanser att vinna även den här matchen.

Att komma till Tele2 Arenas snabba konstgräs är ingen enkel sak och jag har svårt att se att Sepsi ska kunna göra det bättre än vad man lyckades med hemma i Rumänien. Mitt spel blir att Djurgården gör över 1.5 mål till 1.83 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården över 1.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, torsdag 11 augusti 2022
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: