11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips Gent – Djurgården 6/10: Tufft test

Djurgården ställs inför en väldigt tuff bortamatch mot belgiska Gent i torsdagens Conference League.

Torsdagen bjuder på en gruppfinal från Conference Leagues grupp F då det är Gent och Djurgården som toppar på fyra poäng vardera efter de två inledande omgångarna. Får Djurgården med sig någonting från det kommande dubbelmötet mot den förväntade gruppvinnaren Gent så lär deras chanser till avancemang öka avsevärt.

Djurgården befinner sig inte i en lätt sits i nuläget, trots att de har presterat bra i Europa och leder allsvenskan med sex omgångar kvar. De går i och med torsdagens möte in i en väldigt tuff period i spelschemat där de kommer att spela en seriefinal mot Häcken nu på söndag, som kan vara titelavgörande, och därefter väntar ytterligare ett möte mot Gent innan det är dags för AIK och Malmö.

Hittills så har de lyckats prestera väldigt bra på två fronter bevisligen, men senaste helgens möte mot Degerfors gav trots allt fog för viss oro. De stod för en oerhört blek insats och förlorade mot nedflyttningshotade Degerfors med 0-3, vilket man bara inte får göra i sluttampen av en titelstrid.

Att Hjalmar Ekdal är tillbaka inför torsdagens drabbning är ett väldigt välkommet besked, men frågan är om det räcker till mot ett motstånd som Gent.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gent kan nog bli numret för stort

Belgarna är som sagt favoriter till att toppa gruppen och går in som rätt klara favoriter inför torsdagens möte. Formen har dock inte varit särskilt imponerande i ligaspelet och det är det som gör att Djurgården trots allt kan våga hoppas lite.

Med 14 poäng på de 10 första omgångarna i den inhemska ligan så befinner de sig på nionde plats i skrivande stund. De inledde rätt starkt men har nu förlorat tre av sina fyra senaste matcher i ligan. Senast i helgen så åkte de, likt Djurgården, på en plump mot bottenlaget Cercle Brygge och förlorade hemma med 3-4 i en dramatisk match.

Gent har med andra ord inte alls haft en problemfri start på säsongen och det finns svagheter att utnyttja för Djurgården. Frågan är bara i vilket slag Djurgården är att göra det efter helgens insats och med säsongens kanske viktigaste match som väntar på söndag.

Hemma på Tele2:s konstgräs så kan Djurgården säkert ställa till problem för belgarna, men jag tror inte att de räcker till nere i Belgien. Vi spelar därmed på att Gent vinner och att det blir under 3,5 mål för 2.30 hos Lucky Sports då belgarna har sett rätt stabila ut defensivt ute i Europa.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Gent & under 3,5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: