11 september 2017 IFK Göteborg Djurgården

Speltips Molde – Djurgården 27/10: Skandinaviskt toppmöte

Ett skandinaviskt toppmöte väntar i grupp F då Molde tar emot Djurgården under torsdagskvällen.

Efter att Häcken stått för en väldigt fin insats i de senaste omgångarna och så gott som säkrat guldet så kan Djurgården tillslut fokusera alla sina krafter på en front. Europaspelet har dock inte blivit lidande av Djurgårdens tvåfrontskrig då Stockholmsklubben har imponerat stort i Conference League såhär långt och toppar gruppen inför den femte omgången.

Det tveksamma krysset borta mot Shamrock Rovers i den första omgången har följts upp av tre raka vinster, vilket gör att Djurgården står på tio poäng och därmed redan är klara för avancemang. Nu gäller det att försöka säkra gruppsegern, vilket de kan göra genom vinst mot Molde.

Det var verkligen ingen lätt seger senast dessa båda lagen möttes på Tele2 dock, då Djurgården efter stor dramatik lyckades få in ledningsmålet på övertid efter att norrmännen hade varit en man mindre på plan under dryga halvtimmen.

Djurgårdens tre raka förluster i ligan, där de förlorade titeln, var egentligen det första orosmolnet på mycket länge för Djurgården. Men parallellt med de matcherna så besegrade de Gent två gånger om och har nu studsat tillbaka mot både Malmö och Sundsvall. Formen verkar det fortsatt inte vara något större fel på.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde är i väldigt bra form

Det är dock ingen lätt motståndare som Djurgården ställs mot då Molde redan är klara norska mästare med hela 15 poängs marginal ned till tvåan Bodö/Glimt. De har varit överlägsna i Norge såhär långt och har varit väldigt svårslagna hemma på Aker Stadion.

Deras enda förlust sedan mitten av augusti har varit just den mot Djurgården, vilket säger en hel del om vilken tuff nöt de är att knäcka. Nu kommer de att vara fulltaliga och på hemmaplan återigen där de faktiskt är klara favoriter att plocka tre poäng och utmana Djurgården om förstaplatsen i gruppen.

Även ifall det inte skulle gå vägen i Norge så har Djurgården i alla fall goda chanser att knipa förstaplatsen hemma mot Shamrock Rovers då Molde samtidigt ställs inför en tuff bortamatch mot Gent i den sista omgången, som kan bli direkt avgörande.

Med Hjalmar Ekdal tveksam till spel så ska man nog inte hoppas på alltför mycket för Djurgårdens del. De kommer inte att bli underskattade och har inte något konstgräs som äss i rockärmen här. Molde känns tyvärr vassare inför matchen med sju raka segrar i ryggen och vi spelar därmed på den raka hemmavinsten för 1.76 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Molde vinner
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: