Speltips Molde – Elfsborg 21/7: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 July 2022

IF Elfsborg ställs mot de norska serieledarna Molde FK i kvalet till Conference League. Matchen spelas torsdagen den 21 juli 2022 med avspark kl 18:00.

Molde – Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Molde FK har gått starkt i den norska Eliteseriens första halva. Efter 15 spelade matcher har man tagit 33 poäng och toppar därmed tabellen på samma poäng som Lilleström.

Nu kommer man till det här mötet i kvalet till Conference League med 13 raka matcher utan förlust bakom sig om vi räknar in den norska cupen. Därtill har man även besegrat AIK i träningsmatch under juni-uppehållet.

Molde spelade sin senaste ligamatch i söndags då man besegrade Haugesund hemma med 1-0. Dessförinnan vann man med klara 5-1 hemma mot Tromsö. Nu väntar alltså tredje raka hemmamatchen då man gästas av Elfsborg i Conference League-kvalet.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Elfsborg

IF Elfsborg knep en plats i det här kvalet tack vare att Malmö FF vann Svenska Cupen. Därmed får man chansen att kvala till Conference League för andra året i rad. Förra säsongen slog man ut Milsami och Velez, men det tog stopp mot Feyenoord i den sista rundan innan gruppspelet.

Nu väntar emellertid tuffare motstånd direkt och Elfsborgs trend är inte den bästa. Visserligen har man ställts mot svårt allsvenskt motstånd i de tre senaste matcherna och det har blivit två poäng. I söndags föll man med 3-0 borta mot Hammarby och dessförinnan hade man kryssat mot både Häcken och AIK.

Elfsborg har för ambition att utmana i toppen av allsvenskan, men det har inte riktigt lyft den här säsongen. Man har dock en bred trupp som blivit ännu starkare i och med värvningarna av Hult och Holmén. Därtill har man en väl inarbetad spelmodell som bör kunna vara vägvinnande på europeisk nivå.

Molde gäller nu som favoriter att vinna den här första matchen i dubbelmötet. Ett spel på norrmännen ger omkring 1.94 gånger insatsen.

Molde bör nog också ses som knappa favoriter att ta sig vidare här med tanke på de båda lagens prestationer i seriespelet. Elfsborg har dock en förmåga att skapa många chanser och i synnerhet då via sitt snabba omställningsspel. De är också ett av de målgladaste lagen i allsvenskan och jag finner anledning att tro att det kommer göras ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, torsdag 21 juli 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: