Speltips Slovacko – AIK 18/8: Tufft möte

Axel Sjödin Publicerat: 18 August 2022

AIK ställs mot tjeckiska Slovácko i Conference League-playoff och inleder dubbelmötet på bortaplan nere i Tjeckien.

Slovacko - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det förväntas bli ett väldigt jämnt dubbelmöte mot tjeckiska Slovácko för AIK:s del. Tjeckerna är knappa favoriter till att kvalificera sig och AIK kommer nog att behöva lägga in en ny växel ifall de ska ta sig över mållinjen och in i ett Conference League-gruppspel.

Resultaten under sommaren har inte direkt var strålande för AIK:s del, men mycket har räddats av att de med nöd och näppe har lyckats hålla sig kvar i Conference League-kvalet. Vorskla besegrades genom ett mål på övertid och mot nordmakedonska Shkendija så var det tillslut straffar som avgjorde dubbelmötet.

Samtidigt så har resultaten i ligaspelet fått lida och det har varit tydligt att det tuffa spelschemat har börjat ta ut sin rätt på en ganska ålderstigen trupp. I deras två senaste matcher i allsvenskan så har de förlorat mot Kalmar och nu senast kryssat hemma mot Värnamo, vilket har gjort att de har halkat efter en bit i titelstriden.

Men AIK har trots allt ändå spelat ganska bra ute i Europa och borde kanske ha kunnat stänga båda de tidigare dubbelmötena lite tidigare än vad de gjorde. Slovácko är inte direkt ett tuffare motstånd än ett lag som Vorskla och får bara AIK med sig ett någorlunda resultat från Tjeckien så ska de nog kunna lösa detta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slovacko är klara favoriter i öppningsmötet

Hemmalaget har nyss dragit igång sin säsong och säsongsinledningen har varit varken bu eller bä såhär långt. De gick in i Europa League-kvalet först efter att ha avslutat fjolårssäsongen som ligafyra i den tjeckiska ligan, men där räckte de inte till mot turkiska Fenerbahce som i stort sett avgjorde dubbelmötet redan i första matchen som slutade 3-0 till turkarna.

AIK är ett betydligt jämnare motstånd, och i öppningsmatchen så är faktiskt Slovácko ganska klara favoriter till segern. Vanligtvis så hade jag nog lyft AIK som favoriter här, men med tanke på att de inte har övertygat under sommaren så kan det mycket väl bli ännu en rysare som väntar i playoffet.

AIK lär vara väldigt nöjda med att få med sig ett kryss hem till Friends, där de trots allt har varit betydligt starkare under en lång tid. De lär inte ha några som helst problem med att backa hem och försvara för att senare försöka avgöra dubbelmötet i returen. Därmed så prickar vi in under 2,5 mål hos Betsson i öppningsmötet.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: