Speltips Viking – Sparta Prag 28/8: Fördel gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 28 July 2022

Norska Viking har satt sig i ett bra utgångsläge då de möter Sparta Prag hemma i returen i Conference League-kvalet.

Viking - Sparta Prag

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppningsmötet i Prag slutade mållöst och det innebär att Viking har hemmafördel i en direkt avgörande match om avancemanget till den tredje omgången. Vinnaren möter i sin tur vinnaren mellan skotska Motherwell och irländska Sligo Rovers i nästa omgång.

Sparta Prag var det lag som dominerade matchbilden i öppningsmötet i Tjeckien, de skapade flera vassa målchanser där minst ett mål förmodligen borde ha gått in. Framförallt i första halvlek hade Sparta Prag en riktig press mot Viking bitvis, vilket avtog lite i andra. De hade totalt 28 avslut, men de utnyttjade inte sina chanser och nu har norrmännen en liten fördel av att det avgörs i Stavanger.

Sparta Prag är såklart en mycket större klubb och kommer regelbundet ut i Europa, så det hade nog setts som en rejäl flopp ifall de åkte ut redan i den andra kvalrundan mot norskt motstånd.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Det ska mycket till för att Viking ska lyckas hålla undan igen

Viking har fördelen av att vara mitt uppe i den norska säsongen där de är i någorlunda form och för närvarande ligger fyra i Eliteserien. Inför öppningsmötet så hade de två raka vinster och ett kryss mot storklubben Rosenborg, men de föll nu i helgen mot Vålerenga efter att ha roterat lite spelare inför torsdagens möte.

Sparta Prag har i sin tur bara värmt upp med några vänskapsmatcher under juli, men sett till matchbilden i det första mötet så bör de inte vara alltför oroliga över att deras Europaäventyr tar slut nu på torsdag.

Det ska väldigt mycket till för att Viking ska lyckas klara sig undan en sådan anstormning som senast och de hade inte mycket till eget offensivt spel att utmana tjeckerna med. Vi spelar därmed på att Sparta Prag säkrar detta redan under ordinarie tid då de inte lär vilja låta detta gå till övertid. För 1.90 hos Mr Green spelar vi därmed på den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Sparta Prag vinner
Odds: 1.90
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: