Speltips West Ham – Viborg 18/8: Måste komma igång

Axel Sjödin Publicerat: 18 August 2022

West Ham ställs mot danska Viborg i Conference League-playoffet och är såklart solklara favoriter till att avancera.

West Ham - Viborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongsinledningen har inte riktigt gått enligt plan för Londonklubbens del då de har inlett Premier League-säsongen med två raka förluster. När de nu ställs mot betydligt svagare motstånd i form av Viborg så borde det i alla fall inte finnas på kartan att den sviten skulle förlängas.

West Ham har, trots de uteblivna poängen, inte alls spelat dåligt i deras två öppningsmatcher för säsongen. Manchester City är inget lätt motstånd, men West Ham hade flera bra perioder mot de regerande mästarna och mot Nottingham Forest så ville bollen verkligen inte in för The Hammers del.

Ett bortdömt mål på grund av en tidigare onödig frispark, ett ribbskott som studsar ned på mållinjen och en missad straff var det som stod mellan West Ham och säsongens första mål i deras senaste match. De har investerat i truppen i sommar och hade nog hoppats på en bättre start än såhär, men ännu finns det väldigt mycket tid att reparera det på.

Efter fjolårets succé i Europa League där de tog sig till semifinal så lär West Ham-supportrarna vara hungriga på mer europeisk framgång, även i Conference League. Det är nu bara Viborg som står i vägen för ett gruppspel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viborg kommer inte att få det lätt

Den danska ligafemman borde rimligtvis inte ha mycket att sätta emot West Ham i London, även om engelsmännen inte direkt har imponerat under varken försäsong eller i öppningsmatcherna.

Viborg hamnade på den nedre tabellhalvan under den förra säsongen och har inlett årets ligaspel med tre vinster och två förluster i deras fem första matcher. De har även lyckats ta sig förbi två kvalomgångar på vägen hit där de har vunnit samtliga fyra matcher, men detta har varit mot svagt motstånd i form av Torshavn från Färöarna och Süduva från Litauen.

Det är såklart milsvid skillnad mellan deras tidigare motståndare och West Ham, så det är svårt att dra några större växlar även om danskarna har tagit sig vidare bekvämt än så länge. West Ham saknar Declan Rice i båda mötena och Aaron Cresswell i öppningsmötet, men det lär nog inte vara några avgörande faktorer här.

West Ham lär vilja stänga dubbelmötet redan i det första mötet i London och har dessutom ett behov av att trycka dit några mål efter att ha gått mållösa hittills på säsongen. Vi lägger därmed ett spel på West Ham med -1,5 asian handicap för 1.68 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Ham -1,5 asian
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: