8 oktober 2019 Sverige Slovakien Speltips

All du behöver veta inför dam-EM 2022

Damernas fotbolls-EM 2022 i England väntar runt hörnet. Här ger vi er en kortfattad sammanställning av allt ni behöver veta inför sommarens stora fotbollsmästerskap.

England står som värd för dam-EM 2022 och turneringen spelas på tio olika arenor i åtta olika städer. Finalen spelas på Wembley på söndagen den 31 juli och öppningsmatchen mellan England och Österrike går av stapeln på onsdagen den 6 juli.

Sverige spelar sin premiär mot Nederländerna på lördag den 9 juli med avspark kl 21.00. TV4/CMore sänder Sveriges premiär, men delar på rättigheten till mästerskapet tillsammans med SVT. De sistnämnda visar, bland annat, Sveriges andra match mot Schweiz samt finalen.

Turneringen består av 16 lag som är indelade i fyra grupper, enligt följande:

Grupp A: England, Österrike, Norge och Nordirland.

Grupp B: Spanien, Finland, Tyskland och Danmark.

Grupp C: Portugal, Schweiz, Nederländarna och Sverige.

Grupp D: Belgien, Island, Frankrike och Italien.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppna förutsättningar

Förutsättningarna inför gruppspelet i EM 2022 är enkla; ettan och tvåan från varje grupp går vidare till kvartsfinal.

Tittar vi på de fyra grupperna så har vi två klara favoriter att ta sig vidare från alla grupper utom en. England och Norge är favoriter i grupp A, Sverige och Nederländarna i grupp C och Frankrike och Italien i grupp D. Grupp B ser på förhand jämnare ut då Spanien, Tyskland och Danmark är lag som alla har en slutspelsplats i sikte.

Bortom gruppspelet ser det dock oerhört jämnt ut i fråga om vilket land som kommer att vinna detta EM. Sverige ser sig själva som guldkandidater och de är Europas högst rankade nation. Hos spelbolagen är det emellertid England och Spanien som gäller som huvudfavoriter. England i kraft av hemmaplansfördel och Spanien som kanske har det, på pappret, allra starkaste laget på förhand.

Bakom dem är Frankrike, Nederländarna och Sverige de främsta utmanarna. Att Sverige går hela vägen och vinner EM kan spelas till 8.00 gånger pengarna hos Expekt.

För Sveriges del blir den första gruppspelsmatchen mot de regerande Europamästare Nederländarna en nyckelmatch. Vinnaren i Sveriges grupp ställs i kvartsfinalen mot tvåan i grupp D och där vill nog helst både Sverige och Nederländarna undvika Frankrike.

Förutsättningarna är öppna och vi kan nog med säkerhet räkna med en dramatisk turnering. Gärna med ett Sverige i en final på Wembley där lagkapten Caroline Seger, på ett eller annat sätt, får avgöra till svenskornas fördel.

  spela på em 2022 hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen