Specialspel på Nederländerna – Sverige 9/7: Tuff start direkt

Axel Sjödin Publicerat: 9 July 2022

Sveriges EM-äventyr inleds på lördag mot Nederländerna i gruppspelet kanske viktigaste match.

Nederländerna - Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir ingen mjukstart på turneringen för något av lagen då de två favoriterna att avancera drabbar samman direkt i grupp C. Både Sverige och Nederländerna räknas in bland de lag som har en realistisk chans att utmana om titeln i sommar och ett första steg mot det målet är att försöka vinna gruppen.

Nederländerna är favoriter med en näst intill obetydlig marginal och oddsen är i stort sett så jämna de kan vara inför styrkemätaren i öppningsomgången. Sverige har förhoppningsvis laddat om batterierna efter den tunga finalförlusten mot Kanada i förra årets OS då de i övrigt stod för en oerhört fin turnering där de till och med borde ha vunnit tillslut.

I vanlig ordning så kommer Sverige in i turneringen med ett starkt lag och toppar faktiskt FIFA-rankingen av alla lag som närvarar i Europamästerskapet. Trots detta så återfinns Sverige först på femte plats hos spelbolagens vinnarspel, en placering bakom Nederländerna.

Upptakten till EM har sett bra ut och i Sveriges trupp så finns det gott om erfarenhet, vilket borde kunna gynna deras chanser. Tyvärr så har Sverige dock ofta vikt ned sig när det gäller som mest. Men det borde kanske inte vara en faktor i gruppspelet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna är ett framtungt lag

Senast de båda lagen möttes var i VM-semifinal år 2019 där Nederländerna tillslut gick segrande med 1-0. Då var Nederländerna Europas kanske bäst lag, men konkurrensen hårdnar allt mer på damsidan.

Det stora namnet hos holländarna är ingen mindre än Vivianne Miedema som bara fortsätter att spruta in mål. I senaste OS så stod hon på egen hand för tio mål och hon är en väsentlig del av Nederländernas oerhört giftiga offensiv. De är dock inte lika vassa defensivt som de är framåt. Nederländerna är nog det mest framtunga topplaget som närvarar vid turneringen och Sveriges defensiv kommer absolut att testas.

Att Nederländerna förlorade med 1-5 mot England i upptakten till EM gör dock att det finns vissa frågetecken kring form. Att de följt upp detta med två vinster mot Vitryssland och Finland säger tyvärr inte jättemycket, förhoppningsvis för Sveriges del så är det kanske inte ett motstånd i toppform som vi möter under lördagen.

Öppningsmötet har i alla fall alla förutsättningar för att bli en spektakulär match. Vi drar till med ett kombinationsspel med högt odds då vi spelar på att Sverige vinner men kombinerar det med att båda lagen lägger mål. Mot ett så framtungt lag som Nederländerna ändå är så är det inte ett dumt spel för de 5.80 gånger pengarna som Expekt erbjuder.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige & Båda lagen gör mål
Odds: 5.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: