Speltips Belgien – Island 10/7: Jämnstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 10 July 2022

Det är jämna förutsättningar när Belgien och Island gör sin första match i dam-EM 2022. Matchen spelas söndagen den 10 juli med avspark kl 18:00.

Belgien – Island

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Belgien och Island tillhör grupp D tillsammans med Frankrike och Italien. Utan tvekan är det de två sistnämnda som gäller som klara favoriter att ta sig vidare medan Belgien och Island inte har några höga förväntningar på sig.

Belgien är rankade som nummer 19 i världen och har tidigare bara kvalificerat sig för ett stort mästerskap och det var EM 2017. Då slutade man på tredje plats i sin grupp och tog sig inte vidare till slutspel.

I kvalet till EM 2022 gjorde belgiskorna det bra då man vann sin grupp före Schweiz. Det blev då sju segrar och en förlust på åtta matcher, men motståndet var heller inte av högsta klass. I träningsmatcherna inför EM har man förlorat England och Österrike samt besegrat Nordirland och i genrepet Luxemburg.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Island är solida bakåt

Island har rankade två placeringar bättre än Belgien och har tidigare deltagit i tre EM. 2017 åkte man ut i gruppspelet och deras främsta merit är den kvartsfinalplats man nådde i EM 2013 då man slogs ut av Sverige.

I kvalet till EM 2022 var man också i samma grupp som Sverige och slutade då tvåa med god marginal ner till trean Slovakien. Inför det här mästerskapet har man bara spelat en träningsmatch då man besegrade Polen med 3-1.

Det ska mycket till för att Belgien och Island ska kunna rå på Italien och Frankrike i den här gruppen. Styrkeförhållandena de två underdogsen emellan är dock på pappret väldigt jämna. Hos spelbolagen gäller Belgien som knappa favoriter då ett spel på att de vinner matchen ger omkring 2.45 gånger insatsen.

Av allt att döma kommer det här bli en jämn batalj. Belgien har lite mer spets framåt medan Island är det något starkare kollektivet. Isländskorna är välorganiserade och svårslagna, det fick Sverige erfara i kvalet till EM då man spelade 1-1 på Island och ”bara” vann med 2-0 på Gamla Ullevi.

Belgien kommer sannolikt vara det mer framåtlutade laget, men de Island lär försvara sig väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.71 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, söndag 10 juli 2022
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: