Speltips Italien – Island 14/7: EM 2022

Martin Efvergren Publicerat: 14 July 2022

Italien och Island gör upp i den andra rundan av gruppspelet i dam-EM 2022. Matchen spelas torsdagen den 14 juli med avspark kl 18:00.

Italien – Island

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Italien sågs som andrahandsfavorit efter Frankrike i den här gruppen. De åkte dock på en rejäl överkörning av fransyskorna i premiären och nu gäller det att direkt återfinna sitt mod då viktiga poäng står på spel i det här mötet mot Island.

Frankrike var favoriter i mötet mot Italien, men att det skulle vara sådan klasskillnad hade nog inte många räknat med. Italien kom till den här turneringen med bra resultat bakom sig och hade för ambition att utmana om gruppsegern.

Italienskorna kom dock helt fel in i matchen. De har normalt sett en av sina styrkor i sin välorganiserade defensiv, men här bjöd de på oceaner av ytor och tafatta ingripanden i eget straffområde. I halvtid låg man under med hela 5-0. I den andra halvlek kunde man emellertid få bättre ordning på saker och ting och man kan i alla fall ta med sig att man vann den halvleken med 1-0.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt tillställning

Island och Belgien sågs på förhand som två jämnstarka lag och klara underdogs i den här gruppen. Premiärmatchen lagen emellan blev också jämn och tät då man delade poängen där resultatet skrevs till 1-1.

Om något lag förtjänade segern lite mer så var det Island. Den unge Wolfsburg-anfallaren Sveindis Jane Jonsdottir var pigg och låg bakom det mesta som Island skapade. Totalt sett var det dock ingen speciellt välspelad fotbollsmatch, men Island gav det något mer rejälare intrycket.

Det fysiska spelet och den defensiva organisationen är Islands främsta styrka och det lär krävas än mer av detta mot ett revanschsuget Italien. De sistnämnda gäller också som favoriter hos spelbolagen där ett spel på Italien ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Italien och Island möttes i två träningsmatcher förra året och båda de matcherna var jämna. Italien vann den första med 1-0 och det andra mötet slutade 1-1.

Italien rasade samman i första halvlek mot Frankrike, men jag räknar med att de kommer vara betydligt mer solida här. Island är förstås ett motstånd av en annan kaliber och det lär bli upp till Italien att föra den här matchen.

Italienskornas självförtroende fick sig säkerligen en törn i premiären och om Island sköter sina kort rätt kan de eventuellt utnyttja detta. Jag finner anledning att tro att det kommer bli en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det görs under 2.5 mål till 1.95 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, torsdag 14 juli 2022
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: