Speltips Österrike – Norge 15/7: EM 2002

Martin Efvergren Publicerat: 15 July 2022

Österrike och Norge gör upp om andraplatsen i den sista rundan av gruppspelet i dam-EM 2022. Matchen spelas fredagen den 15 juli med avspark kl 21:00.

Österrike – Norge

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike gjorde vad som krävdes för att besegra Nordirland i måndags. Utan att glänsa såg man till att vinna med 2-0 och därmed har man skaffat sig ett bra utgångsläge inför den här sista och direkt avgörande matchen om andraplatsen mot Norge. Då Österrike har den bättre målskillnaden av de bägge räcker det med oavgjort för att de ska ta sig vidare till kvartsfinal.

Österrike inledde turneringen med att möta England i öppningsmatchen och svarade där för en solid insats. Man förlorade visserligen med 1-0, men stod ändå upp på ett bra sätt, åtminstone i sitt försvarsspel.

Offensivt har Österrike inte riktigt fått det att lossna, men det räcker ju nu med att man håller nollan i den här matchen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt tillställning

Höll nollan gjorde även Norge i tolv minuter av matchen mot England i måndags. Därefter rasade man sönder och samman på ett sätt som få nog hade kunnat föreställa sig. Det rann iväg till en otrolig 8-0-förlust och frågan är nu om norskorna kan resa sig efter denna käftsmäll.

Förbundskapten Martin Sjögren fick mycket kritik för att han inte agerade för att förändra matchbilden i första halvlek. Nu har han en prekär uppgift att hantera de mentala bitarna inför den här matchen.

Det som skedde mot England var förstås främst en mental kollaps, att det här laget kan oerhört mycket bättre råder det ingen tvekan om. I premiärmatchen mot Nordirland visade man klass då man kom ut och pressade sönder motståndarnas uppbyggnadsspel och vann matchen med 4-1.

Trots haveriet senast så gäller Norge ändå som favoriter inför den här matchen. Ett spel på norskorna ger omkring 1.95 gånger insatsen.

På pappret är Norge det bättre laget och kan mycket väl komma att studsa tillbaka här. Österrike har dock ett mer positivt momentum och lär inte bjuda på några större ytor på den egna sista tredjedelen.

Österrike kan spela på resultatet och det tror jag, till viss del, kommer prägla matchbilden så länge ställningen är oavgjord. Norge behöver hitta tillbaka till grunderna och sammantaget tycker jag att förutsättningarna talar för att det här kommer att bli en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 15 juli 2022
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: