3 juli 2019 Holland Sverige Speltips

Speltips Sverige – Belgien 22/7: Kvartsfinal

Sverige gäller som klara favoriter då man ställs mot Belgien i kvartsfinalen av dam-EM 2022. Matchen spelas fredagen den 22 juli med avspark kl 21:00.

Sverige inledde EM något trevande där insatserna mot Nederländerna och Schweiz lämnade en del i övrigt att önska av ett lag med guldambitioner. Den sista gruppspelsmatchen mot Portugal blev emellertid någon slags förlösning och resultatet i den matchen gav dem en, på pappret, enklare kvartsfinal.

Efter att ha spelat 1-1 mot Nederländerna och därefter besegrat Schweiz med 2-1 var det ett hungrigt Sverige som körde över Portugal i söndags. Kosovare Asllani var lagkapten i Caroline Segers frånvaro och visade vägen med en mycket fin insats när Sverige vann med 5-0. Därmed säkrade man gruppsegern tack vare bättre målskillnad än Nederländerna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 155 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fasta situationer kan bli avgörande

Belgien är nog den största sensationen av alla kvartsfinallag. Att de skulle ta sig vidare från grupp D före Italien och Island var det få som hade räknat med och de är nu stora underdogs inför den här kvartsfinalen.

Precis som Sverige så har Belgien växt under turneringens gång och kommer från en fin 1-0-seger mot Italien som gav dem andraplatsen i gruppen efter Frankrike. I premiären spelade man 1-1 mot Island och såg då inte ut som något blivande kvartsfinallag. Därefter höjde man sig mot Frankrike då man stod upp väl när man föll med 2-1 i den andra matchen.

Sverige gäller alltså som storfavoriter här och det trots att man har ett visst bortfall. Hanna Glas och Emma Kullberg har testat positivt för covid och Jonna Andersson, Hanna Bennison och Jennifer Falk har visat symptom. Därtill är Caroline Segers medverkan osäker.

Kan Sverige komma ut på samma beslutsamma sätt som mot Portugal så ska man kunna lösa en semifinalbiljett mot England utan större problem. Man visade i den matchen att man klarar sig väl även utan kapten Seger och de övriga spelarna som kan missa den här matchen är inte oersättliga. Sveriges tyngd på fasta situationer blev en nyckel mot Portugal och kan mycket väl komma att bli avgörande även här.

Sverige får se upp för Belgiens omställningsspel, men i övrigt bör man ha goda chanser att hålla nollan i den här matchen. Samtidigt är Belgien välorganiserade i defensiven och som jag ser det lutar det mer åt en ganska tillknäppt tillställning än att Sverige skulle vinna med några stora siffror. Mitt spel blir att Sverige vinner och håller nollan till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner & håller nollan
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, fredag 22 juli 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: