FC Barcelona

Speltips Barcelona – Napoli 17/2: Stormatch

Utslagsrundan i Europa League inleds med en smäll då Barcelona tar emot Napoli på Camp Nou under torsdagskvällen.

Man skulle kunna tro att det var en slutspelsmatch i Champions League, men istället möts dessa storlag i den klart mest högprofilerade matchen i Europa Leagues utslagsrunda. Efter att ha slutat trea i sin grupp och missat slutspel i Champions League för första gången på över 20 år så slåss nu Barcelona för att ta sig till åttondelen i Europa League.

Det har minst sagt varit en svajig säsong för Barcelona som inte alls såg bra ut under hösten under Ronald Koemans ledning. Sedan dess så har de dock stabiliserat sig under Xavi och troligtvis så hade dagens Barcelona tagit andraplatsen över Benfica.

De har åtgärdat deras största bekymmer under hösten under januarifönstret genom att hämta Ferran Torres, Adama Traoré och Pierre-Emerick Aubameyang. Offensivt så såg de tunna ut under hösten med flera skador på offensiva spelare, nu är det snarare tvärtom.

Barcelona har stadigt klättrat upp i tabellen under de senaste månaderna och återfinns nu i topp fyra – även om titeln inte verkar särskilt realistisk. De visar dock fortfarande prov på att det inte är samma fantastiska Barcelona som vi är vana vid, inte minst senast i helgen då de räddade upp ett kryss mot sina stadsrivaler Espanyol i stadsderbyt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Napoli ser bättre ut igen

Gästerna Napoli har även de haft sina toppar och dalar under säsongen hittills. De hade en fantastisk höst där de länge var delade ligaledare med Milan innan en rejäl svacka kom innan jul. Sedan årsskiftet så har det dock återigen sett mycket bättre ut med fyra vinster och två kryss mot Inter och Juventus i ligaspelet.

Napoli är iallafall i allra högsta grad fortfarande med i titelstriden i Serie A. Då de bara har två poäng upp till ligaledarna Milan så är frågan hur mycket kraft och energi de är villiga att lägga på att försöka nå långt i Europa League. Ett prestigemöte mot Barcelona lär de dock inte gå på halvfart i, men går inte första mötet vägen så finns det nog en risk för att de börjar snegla mot den tuffa bortamatchen mot Lazio några dagar efter returen.

Napolitanarna reser hursomhelst till Barcelona relativt skadefria, en lyx de knappt har haft under säsongen hittills. Matteo Politano och Hirving Lozano lär inte kunna delta på torsdag, men i övrigt så har Luciano Spalletti resten av truppen att välja och vraka mellan.

Hos spelbolagen så är Barcelona klara favoriter, men jag tror att folk underskattar Napoli. Barcelona har trots att de klättrat i tabellen fortfarande inte riktigt övertygat i ligaspelet och gästerna kan absolut få med sig ett bra resultat. För 1.86 hos Expekt spelar vi därmed på X2.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: