Speltips Braga – Union Berlin 15/9: Formstarka lag

Axel Sjödin Publicerat: 15 September 2022

Det är två väldigt formstarka lag som möts i Malmös Europa League grupp då Braga ställs mot Union Berlin.

Braga - Union Berlin

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagens säsongsöppningar har överträffat alla förväntningar hittills och det kommer att bli väldigt intressant att se dessa två lag göra upp i Europa League nu på torsdag. Medan Braga toppar gruppen efter sin vinst mot Malmö så förlorade Union Berlin sin öppningsmatch mot belgiska Union SG och är pressade att plocka poäng här.

Braga har inlett den inhemska säsongen med 16 poäng av 18 möjliga såhär långt och går som tåget nere i Primeira Liga. Efter ett kryss hemma mot Sporting i öppningsmatchen så har de tagit fem raka segrar i ligaspelet och har dessutom hunnit vinna ganska bekvämt mot MFF i Skåne och har därmed tagit en tidig gruppledning.

De är, precis som förra säsongen, fortsatt väldigt defensivt säkra, men har hittills under säsongen sett betydligt farligare framåt än vad de har gjort tidigare. Med 21 mål framåt hittills så toppar de klart och tydligt antal gjorda mål nere i Portugal och det är nyförvärvet Simon Banza från Lens som leder skytteligan med sina fem gjorda mål.

På hemmaplan så är de dessutom väldigt starka och även om Union Berlin har öppnat säsongen väldigt starkt så gäller de som favoriter inför torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlins projekt fortsätter att ta steg framåt

Att Union Berlin skulle leda Bundesliga efter sex spelade omgångar var det nog inte många som hade kunnat tro på förhand. Det är inte det att de har haft ett lätt spelschema som spelar in heller då de redan har mött lag som Bayern München, Leipzig, Mainz och Köln.

Med väldigt blygsamma resurser så har de tagit stora kliv sedan de kom upp i Bundesliga säsongen 2019/20 och har lyckats förbättra sina resultat säsong för säsong. De tillhör fortfarande långt ifrån någon favorit till att vara med och slåss om titeln, så framgångarna lär vara kortvariga, men säsongsinledningen har trots allt varit imponerande.

Vad gäller Europa League så har det dock inte varit lika lyckosamt hittills då det är där deras enda förlust hittills på säsongen har kommit. Tyskarna mötte belgiska Union Saint-Gilloise hemma i öppningsmötet, men förlorade med 0-1. De kunde inte bryta igenom ett ganska kompakt belgiskt försvar och kan nog få liknande problem mot Braga.

Även om Union Berlin ställde upp med en någorlunda stark elva i förra veckans match så tror jag att tabelläget gör så att de trots allt gärna prioriterar ligaspelet och helgens match mot Wolfsburg högre. Braga har sett väldigt stabila ut och är hemmastarka, vilket gör att vi också spelar på att portugiserna vinner för 2.30 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Braga vinner
Odds: 2.30
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: