Speltips Dudelange – Malmö 11/8: Kval till Europa League

Martin Efvergren Publicerat: 11 August 2022

Malmö FF har en 3-0-ledning att gå på inför returen borta mot F91 Dudelange i kvalet till Europa League. Matchen spelas torsdagen den 11 augusti 2022 med avspark kl 20:00.

Dudelange – Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

F91 Dudelange vann ligan i Luxemburg förra säsongen och fick precis som Malmö FF kvala till Champions League. De inledde då med att slå ut KF Tirana med totalt 3-1. Därefter räckte man dock inte till i mötet mot armeniska Pyunik då man föll med hela 4-1 på hemmaplan efter att ha vunnit med 1-0 borta.

Nu har man hamnat i ett tufft läge i kvalet till Europa League där man alltså föll med 3-0 borta mot Malmö FF. MFF var det klart bättre laget i den matchen och det är väl egentligen ingenting som talar för att Dudelange ska kunna vända på detta.

Sedan dess har man även spelat ligapremiär då man i måndags besegrade Jeunesse med klara 5-0 på hemmaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MFF höjer sig

Malmö FF har problem men ett avancemang till Europa Leagues gruppspel skulle, till viss del, kunna rädda upp den här hösten. Just nu är det upp till Andreas Georgson att lösa den uppgiften från tränarbänken samtidigt som han lär vilja hitta en ersättare till sig själv så snart som möjligt.

Georgson fick emellertid en bra start då man kunde nöta ner Dudelange i hans första match som tränare efter att Milos Milojevic fått sparken. Två sena mål av Ola Toivonen och Veljko Birmancevic gav MFF en 3-0-seger att gå på inför den här returen.

Den segern kunde man dock inte surfa vidare på då man föll med 2-1 i bortamötet mot Sirius i söndags. Det var en svag insats av Malmö FF och läget i allsvenskan börjar bli alltmer pressat.

Att man är klassen bättre än Dudelange visade man tydligt förra veckan och nu gäller man som klara favoriter att vinna även den här matchen. Ett rakt spel på att MFF vinner ger omkring 1.60 gånger insatsen.

Georgson är hårt prövad men jag tvivlar inte på hans kompetens. Jag finner anledning att tro att man kommer höja sig jämfört med senast och att man har goda chanser att vinna den här matchen mot ett Dudelange som lär bjuda på större ytor bakåt på hemmaplan. Mitt spel blir Malmö FF -1 (asian handicap) till 2.07 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – få 100% upp 1500 kr gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF -1 (asian)
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, torsdag 11 augusti 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: